Microsoft bıraktı; onlar kaptı!

Microsoft'un bir süre önce üzerini çizip bir kenara attığı bu teknoloji, bakın şimdi kimin elinde...

Microsoft bıraktı; o kaptı!

2004 yılında birkaç ünlü saat üreticisi şirketle anlaşan Microsoft, akıllı kişisel cihazlar teknolojisiyle (SPOT) ürettiği "akıllı" saatlerini piyasaya sürmüştü. FM radyo sinyalleriyle haberler, hava durumu gibi bilgi akışı sağlayan saatler çok fazla tutmamış ve 2008 yılında projeye son verilmişti.

Şimdilerde ise Moskova kökenli bir grup, aynı projeyi daha "geliştirilmiş" haliyle yeniden gündeme taşıdı. Indiegogo.com sitesinden projelerine destek arayan grup, başarılı olduğu takdirde Gnomio saatlerini piyasaya sürecek.

Windows 7 işletim sistemiyle çalışacak saatler, Bluetooth yoluyla Windows 8 mobil işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla da bağlantı kuracak şekilde geliştirilmiş. 270 MHz hıza sahip olacak saatlerin ARM işlemci kullanacağı konuşuluyor. Gnomio saatlerin önce çıkan diğer özellikleri ise; 64 MB RAM, 8 GB dahili bellek ve 240x240 çözünürlüğündeki 1,54 inç dokunmatik ekran.

Saatleri 2012 Mart ayında geliştirmeye başladıklarını söyleyen grup, donanım kısmının tamamen bittiğini, yazılım sürecinin ise devam ettiğini belirtti. Moskovalı grup yeterli fona ulaştığında, Gnomio saatlerin dağıtımına 2013 Nisan ayında başlayacaklarını söylüyor.

Gnomio projesinin ulaşmayı hedeflediği fon tutarı ise 100 bin dolar.

Okuyucu Yorumları