Microsoft davasında Samsung'tan yeni strateji

Samsung, rakibi Microsoft'la devam eden sert davada kendini kurtaracak yeni bir yol buldu!

Samsung çıkış yolunu buldu!

Samsung, Microsoft'la devam eden sözleşme ihlali davasında yeni bir strateji izlemeye başladı. Güney Kore merkezli firmaya göre Microsoft, Nokia'yı satın aldığı için ve bu durum ABD antitekel kanunlarına ters düştüğünden, daha önceki ortaklığın geçersiz sayılması gerekiyor.

Reuters'a göre Samsung, 2011'de Microsoft'a Android için patent lisansı ücreti ödemeyi kabul etmiş bulunuyor. Ancak sözleşmeye göre Samsung'un belirli sayıda Windows Phone'lu telefonu satabilmesi halinde Microsoft'un Android telif hakkı ücretlerinde indirime gitmesi gerekiyor. Bununla birlikte Samsung'un ATIV S telefonları beklenen ilgiyi görmediğinden böyle bir indirim gerçekleşmedi.

Samsung, anlaşma sonucunda Microsoft'a geçen sene 1 milyar dolar ödemiş olsa da Microsoft, Samsung'un sözleşmeyi çiğnediğini ve kendisine 6.9 milyon dolar faiz borcu olduğunu ileri sürdü.

Şimdi ise Samsung, Microsoft'un Nokia'yı satın almasıyla birlikte kendi donanım bölümüne rakip haline geldiğini, bundan böyle ABD tekel karşıtı kanunlarını çiğnemeden özel bilgileri paylaşamayacağını ileri sürüyor. Samsung, mahkemeden Microsoft'un iddialarını görmezden gelmesini, dahası kendisine "iyi niyet ve adil anlaşma ihlali" nedeniyle tazminat ödenmesini istiyor.

Microsoft'tan bir yetkili ise yaptığı açıklamada mahkemedeki konumlarının güçlü olduğunu ve başarılı olacaklarına inandıklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları