Microsoft'ta Xbox depremi!

Xbox One'dan gelen başarısız rakamlar, sonunda Microsoft'ta küçük bir depreme neden oldu!

Microsoft'ta Xbox depremi!

Japonya'da Xbox'ın yöneticisi olarak geçirdiği sekiz yılın ardından Takashi Sensui, Microsoft Japonya'daki görevinden istifa etmiş durumda. Bu istifa, Xbox One'ın ülkede gösterdiği kötü satışların ardından yaşandı.

Eski yöneticinin kariyeri, Japonya baz alındığında pek parlak sayılmaz. Sensui, bulunduğu pozisyona 2006 yılında Xbox 360'ın satışa çıkarılmasından beş ay sonra gelmişti. Bu beş ay içerisinde Xbox 360, sadece 100.000 adet satış yapabilmişti. Bu yavaş başlangıca rağmen Takashi, başarısız da olsa, Japon oyuncuları Lost Planet, Blue Dragon ve Lost Odyssey gibi bazı oyunlar ile Xbox tarafına çekmeye çalışmıştı. Ancak bütün çabalara rağmen Japon oyuncular Xbox'ı görmezden gelmeye devam ettiler.

2011 yılındaysa Xbox sadece 1.5 milyon adet satmış durumdaydı ve bu da oldukça kötü bir durumun işaretini vermekteydi. Orijinal Xbox aynı sayıya bu sürenin yarısında ulaşmıştı ve rakamlar, Takashi için pek iyi gözükmemekteydi.

Xbox One ise, satışa başladığı andan itibaren Japonya'da tutunmaya çalışmakta ancak pek başarılı olduğu söylenemez. Satılan 38.461 adet ürünün 23.562 adetinin ilk dört günde satıldığı düşünülürse, satışların oldukça yavaş olduğunu söylemek mümkün. Buna karşılık ise PS4 sadece ilk iki günde 322.000 adet satmayı başarmıştı. Bu sayılar da bir kez daha Sensui ve şu anda Media Crate'in söylediğine göre haftada ortalama 700 adet satan Xbox için pek iyi gözükmemekteydi.

Takashi, bu hayal yıkıcı sayıların ardından koltuğunu bırakmış durumda ve Microsoft'un Redmond'taki merkezinde Interactive Entertainment Business'da Xbox yardımcı başkanı Mike Nichols'un altında yönetici olarak çalışmaya devam edecek.

Bundan sonra Xbox'ın Japonya bölümünün yönetimi ise Nobuyoshi Yokoi ve Yoshinami Takahashi tarafından ortak bir şekilde yürütülecek...

Okuyucu Yorumları