Microsoft Edge, Kimlik Avına Karşı En İyi Tarayıcı

Yeni bir araştırma, Microsoft'un web tarayıcısı Edge'in bu alanda tüm rakiplerinden daha güvenli olduğunu söylüyor!

Edge, bu alanda en iyisi!

Chrome çoğu alanda rakiplerine kök söktürüyor, özellikle Pwn2Own'da şampiyon olmayı başardıktan sonra güvenlik alanında birinci olduğunu düşünüyorduk. Ancak görünüşe bakılırsa Microsoft Edge, kimlik avına karşı korunmada en iyi tarayıcı olarak Chrome'u geçmiş durumda.

NSS Labs'ın gerçekleştirdiği araştırma dahilinde Chrome, Firefox ve Edge 23 gün süren ve 36,120 ayrı durumun içinde 1,136 şüpheli linke karşı test edildi. Edge, zararlı linklerin %92.3'ünü engellerken, Chrome %74.6, Firefox ise %61.1 oranında sonuçlar verdi.

Üç tarayıcı ayrıca yeni 'zero-hour' kimlik avı tehdidine karşı da test edildi. Edge bu testte %81.8, Chrome %58.6, Firefox ise %50.7 başarı gösterdi.

NSS'in ortaya çıkardığı ilginç gerçeklerden bir diğeri de kilitli işletim sistemlerinin kimlik avına karşı düşünüldüğü kadar dayanıklı olmaması oldu. Diğer bir değişle Edge, Windows 10 S ile sıradan Windows 10 arasında çok farklı bir performans sergilemiyor. Benzer şekilde Chrome da Chromebook'da (Chrome OS) daha iyi performans göstermedi.

Doğal olarak bu araştırma sonuçları Microsoft'u memnun edecektir, özellikle de Pwn2Own hack'leme etkinliğinde Edge'in sonuncu olduğunu düşünürsek, varsayılan tarayıcının itibarı acınacak durumdaydı.

Okuyucu Yorumları