Microsoft, Emulator'leri Windows Store'dan Kaldırdı!

Microsoft, yeni mağaza ilkeleri kapsamında Windows Store'daki bu uygulamaları topluca kaldırdı!

Microsoft'tan yeni yasak!

Microsoft, Creators Update'i yayınlamaya hazırladığı şu sıralarda yeni bir hamle yaparak oyun emulator'lerini Windows Store'dan kaldırdı.

Emulator'lerin Microsoft tarafından kaldırıldığı, emulator geliştiricisi NESBox'un keşfi sayesinde ortaya çıktı. Geliştirici, kendi uygulaması Universal Emulator'ün mağazadan kaldırıldığını fark etti ve bunu twitter'da paylaştı.

Microsoft, Emulator'leri Windows Store'dan Kaldırdı!

Mağazadan kaldırılan uygulama, NES, Super Nintendo, Sega Genesis ve Gameboy oyunlarını çalıştırabiliyordu ve UWP (Evrensel Windows Platformu) niteliklerine sahipti. NESBox, Microsoft'un Windows Store'un ilkelerinde değişiklik yaptığının ve "Oyun ve Xbox" bölümünde emulator uygulamalarının kabul edilmediğini belirttiğinin altını çizdi.

"Bir oyun sistemini taklit eden uygulamalar, herhangi bir cihazda kabul edilmemektedir."

Microsoft'un bu cümlesi oldukça açık ve emulator'lerin sadece PC'lere değil, Xbox One'a da giremeyeceğini söylüyor. Bununla birlikte tüm bunlar, emulator yazılımlarını hiç kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Sadece Windows Store üzerinden emulator yükleme yolu kapanmış bulunuyor. NESBox'un da söylediği gibi Universal Emulator'ün web sürümü, Microsoft'un yeni ilkelerinden etkilenmedi.

Okuyucu Yorumları