Büyük oyun fuarı E3'e büyük bir şok daha: "Katılmayacağız!"

Haftalar süren söylentilerin ardından Microsoft, E3 2023e katılıp katılmayacağını resmi olarak açıkladı.

Büyük oyun fuarı E3'e büyük bir şok daha

Haftalar süren söylentilerin ardından Microsoft, E3 2023 için Los Angeles Kongre Merkezi'nde olmayacağını doğruladı.

Bir Microsoft sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Xbox Games Showcase etkinliğimizi 11 Haziran'da düzenlemek için sabırsızlanıyoruz ve bununla ilgili daha fazla ayrıntıyı daha sonra paylaşacağız. Ayrıca etkinliğimizi E3 Digital'in bir parçası olarak ortak yayınlamayı dört gözle bekliyoruz, ancak E3 gösteri alanında olmayacağız.

Microsoft’un E3’e katılmayacağı haberi, Covid-19 salgını nedeniyle 2019'dan bu yana ilk kez fiziksel olarak düzenlenecek video oyunu ticaret fuarı için büyük bir darbe niteliği taşıyor. Microsoft’un yanı sıra Nintendo da E3 2023'e katılmayacağını çoktan teyit etmişti. Diğer büyük oyun konsolu şirketi Sony ise şimdilik bu konuda bir açıklama yapmış deği, ancak 2018'den bu yana fuara katılmıyor ve bunun değişmesi de beklenmiyor.

Microsoft'un 11 Haziran'daki Xbox Games Showcase çevrimiçi etkinliğinin E3 2023 Dijital Hafta etkinlikleriyle "ortak yayın" yapacağını belirtmesi, en azından Microsoft ve E3'ün organizatörü ReedPop ile bir tür ortaklığın devam ettiğini gösteriyor. Ancak bunun ne ölçüde olacağı bilinmiyor. Eğer Microsoft fuar alanında yer almayacaksa, E3 ile ilişkinin oldukça az olduğundan şüphelenebiliriz.

Daha önce de belirtildiği gibi, E3 2023 Dijital Haftası 11 Haziran'da başlayacak ve PC Gaming Show, Future Games Show, Guerilla Collective ve Black Voices In Gaming'i içeren yayın sunumlarıyla tüm E3 haftası boyunca devam edecek. Bundan birkaç gün önce de 2023 Summer Games Fest, 8 Haziran'da Los Angeles YouTube Theater'dan birçok önemli oyunun tanıtılacağı kendi şovunu yayınlayacak.