Microsoft, en değerli şirketler listesinde Apple’ı geçmeye çok yakın

Son verilere göre Microsoft, 2 yılı aşkın bir sürenin ardından en değerli şirket olma yolunda Apple’I geride bırakmaya çok yakın görünüyor.

Microsoft, en değerli şirketler listesinde Apple’ı geçmeye çok yakın

Son verilere göre Microsoft'un piyasa değeri 2.73 trilyon dolara yükselirken, Apple’ın değeri 2.82 trilyon dolara geriledi. Bu da Microsoft’un, Apple'ın piyasa değerinin sadece 90 milyar dolar gerisinde kalması anlamına geliyor. Başka bir deyişle Microsoft, Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi olmaya çok yakın bir konumda.

Microsoft en son 17 Kasım 2021'de Apple'ı geride bırakmıştı. Market Watch tarafından belirtildiği üzere, o zamandan bu yana iki şirketin piyasa değerleri arasındaki fark hiç bu kadar küçük olmadı.

Microsoft, özellikle yapay zeka ve oyunlar söz konusu olduğunda gerçekten iyi durumda görünüyor. Yapay zeka açısından Microsoft, ChatGPT gibi ürünleri şu anda büyük talep gören OpenAI için özel bir bulut sağlayıcı konumunda. Oyun konusunda ise kısa bir süre önce Activision Blizzard King'i satın almayı tamamladı ve Xbox Series X|S ve Xbox Game Pass sayesinde her geçen gün daha fazla popülerlik kazanıyor.

Apple ise son birkaç çeyrektir beklenildiği kadar iyi bir performans gösteremiyor. Artan rekabet ve makroekonomik faktörler nedeniyle ürünlerine, özellikle de Mac ve iPad cihazlarına olan talep önemli ölçüde azalmış durumda. Sonuç olarak, şirket gelirlerinde yıldan yıla %5'lik bir düşüş gösteriyor. iPhone’lar ise, özellikle iPhone 15’in yakaladığı popülerlik düşünüldüğünde, Apple’ın en büyük gelir kaynağı olmaya devam ediyor.