Microsoft, gerçekten işe yarayan bir widget’ı nihayet Windows 11’e getiriyor

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının uzun zamandır istediği widget’ı kullanıma sunuyor; en sonunda widget alanına işletim sistemini geliştirecek bir özellik katıyor.

Beklenen widget, nihayet Windows 11’e geliyor

Windows 11 kullanıcıları nihayet bekledikleri bir widget’a sahip olacak gibi görünüyor. Microsoft, Dev Channel'da Phone Link uygulamasını kullananlar için yeni bir widget'ı kullanıma sundu.

Microsoft Store'dan uygulamanın 1.23011.73.0 sürümünü veya daha yeni bir sürümü yükledikten sonra, Telefon Bağlantısı widget'ını masaüstüne ekleyebiliyorsunuz. Widget 3 farklı boyutta geliyor ve bildirimleri, pil seviyesini, ağ durumunu, Bluetooth ve Wi-Fi gibi çeşitli durum göstergelerinin kontrol edilmesini sağlıyor. Widget üzerindeki bir mesaja tıklamak Phone Link uygulamasını başlatıyor ve sizi bildirim bölümüne götürüyor.

Microsoft'un Widget alanını sadece MSN haberlerini vermek veya çeşitli yayınların tanıtımı için kullanmadığını, işletim sistemine daha yararlı parçacıklar eklemek için de kullanmaya başladığını görmek sevindirici. Ama bu bölümün yine de ayrı bir bölüm gibi görünmesi şikayet almaya devam ediyor. Bazı kullanıcılar, Phone Link bildirimlerini kontrol etmek için Windows Widget'larını açmanın, uygulamayı görev çubuğundan başlatmaktan farklı olmadığını iddia ediyor. Aslına bakılırsa bu durum, gerçekten de hızla göz atılabilir bilgiler sağlayan widget'ların ana fikrine pek uygun görünmüyor. Kullanıcılar da, haklı olarak, Microsoft'un widget'ların doğrudan masaüstüne yerleştirilmesine izin vermesini istiyor