Microsoft ilgi görmeyen Skype Qik'i kapatıyor

Önemli rakipleriyle rekabet edemeyen bir uygulama daha, 3 yılın sonunda havlu atıyor!

Microsoft pes etti!

Yazılım devi Microsoft; Facebook Messenger ve Snapchat'in kullanıma sunulmasının ardından yaklaşık üç yıl sonra, 2014'te multimedya mesajlaşma pazarına sıkı bir giriş yapmaya karar vermişti. Fakat bu doğrultuda düşünülen ve Skype'ın bir tür yan ürünü olması planlanan Skype Qik projesi bir türlü beklenilen patlamayı yapamadı.

Firma nihayet geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla Skype Qik'i 24 Mart itibariyle kapatma kararı aldığını duyurdu. Açıklamada ayrıca sistem üzerinde önemli mesajları ve verileri bulunan kullanıcıların bu tarihe kadar bunları indirmeleri gerektiği de belirtildi.

Anlık bir video sohbet uygulaması olarak tasarlanan Skype Qik, kullanıcıların arkadaş gruplarına video mesajlar kaydetmelerini ve göndermelerini olanaklı kılıyor. Uygulamada ayrıca gelen mesajlara hızlı ve pratik video karşılıklar vermek de mümkün. İki haftalık bir ömürleri olan bu mesajlar bu sürenin ardından siliniyor.

Skype yetkilileri yaptıkları açıklamada kullanıcıların Skype Qik tarafından sunulan özellikleri zaten Skype üzerinden yapabildikleri için bu uygulamaya yeterince ilgi göstermedikleri belirtiliyor. Bu kapatma kararıyla birlikte Qik'teki bazı sevilen özelliklerin de Skype uygulamasına aktarılacağı söyleniyor.

Google Play'den alınan verilere göre, Skype Qik'in Android'de indirilme sayısı 5 milyonun altında. Bu sayı yaklaşık 500 milyon defa indirilen Snapchat'in Android uygulamasına göre son derece düşük.

Okuyucu Yorumları