Microsoft, halen Internet Explorer kullananları bir kez daha uyardı: "İşinizi son güne bırakmayın"

Microsoft, işletmelerin ve son kullanıcıların Internet Explorer'dan ayrılma tarihlerini artık kesin olarak belirlemelerini istiyor. Zira önlerinde çok da uzun bir süre yok!

Microsoft, halen Internet Explorer kullananları bir kez daha uyardı

Eski tarayıcısının 15 Haziran'da resmi olarak kullanımdan kaldırılacak olması sebebiyle Microsoft, artık kuruluşları Internet Explorer'ı kullanmayı bırakmak için son ana kadar beklemekten kaçınmaya teşvik ediyor. Yazılım devinin Tech Community sayfasındaki yakın tarihli bir blog gönderisinde, donanım kıdemli ürün müdürü Eric Van Aelstyn, hala IE kullanan işletmelerin bun son tarih yerine kendi değişim tarihlerini belirlemelerini tavsiye etti.

Tüketiciler ve çoğu işletme artık Microsoft Edge, Google Chrome veya diğer modern tarayıcılara geçti, ancak bazı kuruluşlar belirli sitelere erişmek için hala IE'yi kullanıyor. Microsoft, işletmeleri IE'nin bu yıl resmen emekli olacağı konusunda defalarca uyarmış olsa da, henüz tüm şirketler başka bir tarayıcıya geçiş planı yapmamış gibi gözüküyor.

Aelstyn, gönderdiği yazıda, "özellikle karmaşık BT ortamlarında bir şeylerin olmasını beklemenin stresli olabileceğine" dikkat çekiyor ve bu nedenle, şirketlerin kendi sonlandırma tarihlerini planlayarak harekete geçmelerini istiyor.

IE'nin kullanımdan kaldırılmasına hazırlanmak için kuruluşlar, çalışanlarının ileride IE'ye bağlı sitelere erişmesine izin vermek amacıyla Edge'de IE modunun ayarlandığından emin olmak zorunda. Edge'deki IE modu sayesinde, her şeyin Microsoft'un modern tarayıcısında her zamanki gibi çalışması gerekiyor.