Microsoft'un MWC davetleri dağıtılıyor...

Microsoft'un göndermeye başladığı bu davetiyeler, acaba hangi yeni Lumia'yı işaret ediyor?

Microsoft, düğmeye bastı!

Dünya genelindeki telefon ve tablet severler için takvimdeki en büyük olaylardan biri olan Mobile World Congress (WMC), on binlerce kişinin mobil endüstrisindeki en son gelişmeleri duyurmak, tartışmak ve yenilikleri incelemek için Barselona'ya akmasına neden olacak.

Tahmin edilebileceği gibi endüstrinin tüm önemli markaları, çoğunlukla devasa ve muhteşem stantlar ile, bu etkinliğe katılıyorlar ve pek çoğu da yeni ürünlerinin tanıtımı için medya etkinlikleri düzenlemekte. Microsoft da bunlardan biri ve teknoloji basınına, MWC'de düzenleyeceği basın konferansı için davetiyeleri göndermeye başladı bile. Ancak bu davetiyelerde, ondan ne bekleyebileceğimize dair herhangi bir ipucu yok. Tüm sorular, cevaplarını 2 Mart Pazartesi günü, yani konferansın ilk gününde bulacak.

Microsoft'un yakın zamanda doğruladığı Snapdragon 810 işlemcilerle güçlendirilmiş üst seviye Lumia akıllı telefonların bu konferansta tanıtılması beklenmiyor. Bütün göstergeler, bu telefonların yılın ilerleyen zamanlarında, yüksek ihtimal ile Windows 10 yüklü bir şekilde sunulacaklarını işaret ediyor.

Microsoft'un düşük seviye marketini pek çok ucuz Lumia ile doldurmuş olmasından kaynaklı – 435, 530, 532, 535, 630, 635, 636 ve 638 – düşük seviye marketinde tanıtılacak yeni bir telefona da yer yok gibi gözükmekte.

Bu yüzden de Microsoft'un orta seviye marketini yenilemesini beklemek oldukça mantıklı gözüküyor. Beklenen telefonlardan biri, mütevazı özelliklere ve şaşırtıcı seviyede küçük bir fiyat etiketine sahip devasa phablet Lumia 1320'nin yerine gelecek yeni bir telefon olarak gözüküyor. Lumia 1330 olarak tanımlanan bir ürün, birden fazla kez karşımıza çıktı ve 1320'nin 2013'ün sonlarında duyurulduğu düşünülürse, bu alanda bir yeniliğin artık gerekli olduğu söylenebilir...

Okuyucu Yorumları