Microsoft, OpenAI destekli yeni Bing ve Edge tarayıcısını duyurdu

Microsoft, beklendiği gibi yapay zeka desteği ile güçlendirdiği Bing arama motorunu ve yeni Edge web tarayıcısını resmi olarak duyurdu.

Microsoft, OpenAI destekli yeni Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurdu

Microsoft, beklendiği gibi, Bing arama motorunun ve Edge web tarayıcısının OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojisinden güç alacak yeni bir sürümünü tanıttı. Şirket, bu yapay zeka teknolojisinin OpenAI'nin mevcut ChatGPT AI botundan daha güçlü olacağını söyledi.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, yaptığı konuşmada internetin yükselişinde web tarayıcılarının büyük bir etken olduğunu ve arama motorlarının web'i düzenlemeye yardımcı olduğunu belirtti. Microsoft Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi ise, daha sonra yapay zekanın web'de gezinme ve aramanın yeni nesli olacağını söyleyerek söz aldı. Şirket, önceki sızıntılarla tutarlı olarak, 1.000 karaktere kadar giriş yapılabilen daha büyük bir arama kutusuyla birlikte Bing'in yeni sürümünü tanıttı.

AI destekli Bing: Chat seçeneği dikkat çekiyor.

Şirket ayrıca Bing'e bir sohbet robotu entegre edecek, böylece insanlar ona doğal dilde sorular sorabilecek ve cevaplar alabilecek. Örneğin, bir ülkeye seyahat planlıyorsanız, chatbot seyahatinizin her günü için kullanabileceğiniz olası bir güzergah oluşturabilecek; isteklerinize göre bir yemek planı hazırlayabilecek. Tabi isteyenler, sohbet robotu ve normal Bing arama sonuçları arasında diledikleri gibi geçiş yapabilecek.

Edge web tarayıcısına gelen iyileştirmelere gelince... Microsoft, Bing chatbot'u tarayıcıya entegre edeceğini söylüyor. Bir web sitesine bakmak ve hızlı bir özetini almak için AI sohbet robotunu kullanabileceksiniz. Örneğin, karmaşık bir finansal sonuç haber bülteninin özetini çıkarmanız mümkün olacak.

Bu yeni sohbet robotunun diğer işlevleri arasında Microsoft'un Linkedin sosyal ağında sizin için bir gönderi yazması ve hatta bazı kodları yeniden yazması bulunuyor.