Microsoft, popüler Windows 11 uygulamasının ölüm fermanını imzaladı

Microsoft, Windows 11'in Posta ve Takvim uygulamasının yolun sonuna geldiğini duyurdu. Kullanıcıların, belirtilen tarihten sonra yeni bir uygulamaya geçmeleri gerekecek.

Microsoft, popüler Windows 11 uygulamasının ölüm fermanını imzaladı

Microsoft, Posta ve Takvim uygulamasını yıl sonunda Windows 11'den ve Microsoft mağazasından kaldıracağını açıkladı. Şirket, bu uygulamalara yıl sona erdiğinde destek vermeyi de durduracağından, Outlook'a geçmediyseniz 31 Aralık 2024'e kadar vaktiniz var.

Önümüzdeki haftalarda Posta ve Takvim uygulamasını açtığınızda sizi Outlook uygulamasına yönlendirmeye çalışan küçük bir açılır pencere görme ihtimaliniz yüksek. Elbette, 2024 yılında piyasaya sürülen Windows 11 cihazları varsayılan posta uygulaması olarak güncellenmiş Outlook uygulamasıyla birlikte gelecek. Uyarıyı görmezden gelme ve uygulamayı kullanma seçeneğiniz hala var, ancak yalnızca yıl sonuna kadar. Bu uygulamaları kullanmaya devam etmek istiyorsanız, kullanmayı planladığınız tüm cihazlarda yüklü ve güncel olduklarından emin olmanız gerekiyor.

Kullanıcılar Microsoft Outlook'u kullanmaya karar verme konusunda hala kararsızlar; bazıları güncellenmiş arayüzü kullanmaya hevesli olsa da bazıları tanıdık Posta ve Takvim uygulamasından vazgeçmek istemiyor. Ancak her iki durumda da fazla seçenek yok gibi görünüyor ve Microsoft'tan yeni uygulamalarına geçmelerini isteyen bir mesaj daha almak, zaten Microsoft'un dırdırından bıkmış olan kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir.