Microsoft, şimdi de gözünü Windows 11’in Ayarlar uygulamasına dikti

Windows 11’in her köşesini kendi reklamları ile doldurmaya devam eden Microsoft, şimdi de gözünü Ayarlar uygulamasına dikmiş gibi gözüküyor.

Microsoft, gözünü Windows 11’in ayarlarına dikti

Microsoft’un Windows’un dört bir yanını reklamlarla doldurma çabasından şimdi de Windows 11'in Ayarlar paneli nasibini alabilir. Alman teknoloji sitesi Deskmodder tarafından tespit edillen ve Microsoft sızıntıları konusunda saygın bir kaynak olan Albacore tarafından yayınlanan tweet’ler, bize bunu gösteriyor.

Albacore, Canary kanalından bir Windows 11 ön izlemesinde ortaya çıkan yeni Ayarlar ana sayfanın bazı ekran görüntülerini paylaştı.

İlk ekran görüntüsünde Ayarlar ana sayfasını görüyoruz ve burada Microsoft’un bazı hizmetlerinin reklamının yapıldığı açıkça görülebiliyor.

Diğer bir ekran görüntüsünde de Microsoft Hesabı sayfası görülüyor ve bu kez kullanıcılar hesapta oturum açmaya teşvik ediliyor.

Windows 11 kullanıcıları, Microsoft’un kendi hizmetlerinin bu kadar fazla reklamını yapmasından pek de mutlu oldukları söylenemez. Ama yazılım devinin bu çabasından vazgeçmek gibi bir niyeti varmış gibi de görünmüyor.