Microsoft, şimdi de kafasına iPhone kullanıcılarını Edge'e geçirmeye taktı

Microsoft, şimdi de iPhone kullanıcılarını Edge kullanmaya "teşvik etmeye" başlıyor.

Microsoft'tan iPhone kullanıcılarını Edge "tacizi"

Microsoft, yıllardır Windows 11 ve Windows 10 kullanıcılarının kendi Edge web tarayıcısını kullanmalarını sağlamak için büyük çaba gösteriyor ve zaman zaman bu konuda aşırıya kaçarak teki aldığı zamanlar da oluyor. Ve şimdi görünene göre “teşvik edilme” sırası iPhone kullanıcılarına geldi.

Windows Latest’ın bildirdiği üzere Microsoft, cihazlarında Outlook e-posta uygulaması yüklü olan iPhone kullanıcılarını, bağlantıları ve ekleri Safari veya Chrome gibi başka bir tarayıcı yerine Microsoft Edge kullanarak açmaya ikna etmeye çalışan açılır pencereler göstermeye başlayacak. Eğer Edge yüklü değilse, Microsoft'un tarayıcısını indirip yüklemeniz için bir sayfa ile karşılaşacaksınız.

Varsayılan seçiminizi kullanarak bağlantıları ve belgeleri açmayı seçebilirsiniz, ancak varsayılan seçiminizi tekrar seçmek zorunda olmanın, bir şeyi varsayılan yapmanın amacını ortadan kaldırdığı açık. Seçiminizi “hatırlayacak” şekilde ayarlamanız her seferinde bu sorunun sorulmasını engelleyecektir ancak bunu her dosya türü için yapmanız gerekiyor.

Varsayılan e-posta uygulaması yerine Outlook kullanan herhangi bir iPhone sahibi, Apple'ın uygulamaları yerine Microsoft uygulamalarını kullanmaya daha yatkın olsa da, Microsoft'un bu sorgusundan rahatsız olan pek çok kişi olacağı kesin. Windows kullanıcıları, Microsoft'un insanları Edge ve Bing gibi daha az popüler olan hizmet ve ürünlerini kullanmaya ikna etmeye yönelik sert girişimlerine alışmış olabilir. Ancak pek çok iPhone kullanıcısının bu çabalarla şimdiye kadar karşılaşmadığını biliyoruz. Hatta bu çaba, kullanıcıların kasıtlı olarak Edge'i kullanmaktan kaçınması ve yanıt olarak Outlook'u kaldırmasıyla ters bir etki de yaratabilir.