Microsoft, neredeyse her işi yapacak bir “Süper Uygulama” hazırlıyor

Microsoft’un tek çatı altından bir sürü işi yapabilecek bir "Süper Uygulama" geliştirmekte olduğu söyleniyor.

Microsoft, her işi yapacak bir “Süper Uygulama” hazırlıyor

Microsoft'un yeni bir "Süper Uygulama" geliştirmekte olduğu söyleniyor. Bu Süper Uygulama, isminden de beklenebileceği gibi, büyük şeyler başarmayı umuyor. Peki, tam olarak ne kadar büyük? Şöyle söyleyelim; Apple ve Google’ın mobil aramalardaki üstünlüğünü bitirmeyi hedefliyor.

Görünüşe göre Microsoft'un, kendi mobil çabalarını desteklemek için Discord ve TikTok'un yeteneklerini Windows’a getirme planları zaten vardı. Ancak, hem ByteDance hem de Discord reddettiği için bu girişimler başarısız oldu. Microsoft’un bu girişim için Çin'in WeChat'in başarısından ilham almış olduğu düşünülüyor. Bu Süper Uygulama, eğlence, alışveriş, mesajlaşma, web araması, haber kaynakları, forumlar ve benzerlerini içeren her şeyi tek bir çatı altında sunan bir uygulama olacak.

Bu, Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alma çabaları konusunda neden bu kadar ciddi olduğunu da kısmen açıklayabilir. Mobil oyun oldukça büyük boyutlu bir pasta olduğundan, belki de Microsoft'un ilk adımı bu yüzden bu firmayı almak oldu. Son raporlara göre, mobil cihazlarda oyun pazarının 2028'e kadar yaklaşık 215 milyar doları aşması bekleniyor.

WindowsCentral, yeni "Süper Uygulamanın" muhtemelen zaten tanıdık olan Microsoft Start'ın evrimi olduğunu iddia ederken, The Information, uygulamanın tamamen yeni bir şey olacağını öne sürüyor. Ne yazık ki Süper Uygulama hakkında daha fazla detaya sahip değiliz. Ancak kısa süre içerisinde detayların gelmesini bekleyebiliriz.