Microsoft, tarayıcısı Edge'in ismini değiştirdi: İşte Edge'in yeni ismi

Microsoft, web tarayıcısı Edge'in iOS ve Android sürümlerinin ismini değiştirdi. Tarayıcının yeni ismi, şirketin 2024'teki odak noktasını bir kez daha ortaya koyuyor.

Microsoft, tarayıcısı Edge'in ismini değiştirdi

Android ve iOS için Microsoft Edge artık yeni bir isme sahip. Microsoft, kısa bir süre önce mobil tarayıcısına yalnızca “Microsoft Edge” demek yerine “Microsoft Edge: AI tarayıcı” ismini kullanmaya başladı ve bu da şirketin şu anda çabalarını büyük oranda nereye odakladığını açıkça vurguluyor.

Tarayıcının App Store ve Google Play Store’daki sürümleri, yeni isme ek olarak DALL-E 3 görüntü oluşturucu, Copilot ile makale özetleme, görüntü tanıma ve daha fazlası gibi yeni yapay zeka destekli özellikleri tanıtıyor. Ayrıca açıklamada GPT-4 desteği vurgulanıyor ve Microsoft Edge’e “yapay zeka destekli tarayıcınız” adı veriliyor.

Ancak yeni ismin kullanıcılardan aldığı tepkiler oldukça karışık gibi görünüyor. Bazıları Microsoft’un Edge’i “AI tarayıcısı” olarak adlandırmaya hakkı olmadığını iddia ederken, diğerleri araç çubuğundaki Copilot düğmesine bastığınızda ne kadar fazla ekstra özellik kazanabileceğiniz düşünülürse yeni adlandırma biçiminin mantıklı olduğunu savunuyor. Ancak Copilot ile kazandığınız özelliklerin çoğunun diğer tarayıcılarda da mevcut olduğunu söyleyebiliriz.

2023 yılı, Microsoft’un yapay zekaya ve Copilot’u mümkün kılan OpenAI ile ortaklığına büyük önem verdiğini gösterdi. Bu nedenle şirketin Copilot’u tüm hizmetlerine entegre etme ve tanıtma konusunda istekli olması şaşırtıcı değil. 2024 yılında da, Microsoft'un yapay zeka destekli deneyimlere büyük önem vermesi beklenen yeni nesil Windows ve yeni Surface cihazlarıyla bu odağını daha da güçlendirmesi bekleniyor.