Microsoft Teams: Microsoft, Kendi "Slack"ini Yarattı!

Microsoft bu kez satın almadı; satın alacağı konuşulan önemli internet hizmetine kendi alternatifini üretti! İşte Microsoft Teams ve sundukları!

Microsoft Teams geliyor!

İş yerleri ve çalışanlara yönelik popüler mesajlaşma ve işbirliği platformu Slack'in son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmesi öyle görünüyor ki yazılım devi Microsoft'un da dikkatini çekti. Daha önce firmanın söz konusu platformu satın alacağına dair söylentiler ortalıkta dolaşsa da Microsoft bu anlamda iş yerlerinde üretkenliği ve iş birliğini arttırmak adına bizzat kendi ürettiği yeni bir çözümü kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Firma tarafından resmi olarak duyurusu yapılan Microsoft Teams adlı bu yeni platform "İnsanlara doğal insani yollarla yaratmaları ve iletişim kurmaları için tek bir platform sunan sohbet tabanlı bir iş alanı... Fikirlerin özgürce akması ve organik bir biçimde evrilmesi için güven inşa etmenin ve doğal bir ritm yaratmanın yolu."

Takım çalışmaları için bir merkez işlevi görecek olan Teams bir kuruluş bünyesindeki insanların spesifik bir proje üzerinde birlikte çalışmalarına olanak tanıyor ve onlara Office 365'te ihtiyaç duydukları her şeye anında erişmelerini sağlıyor.

Teams üzerinden kullanıcılara erişim olanağı sunulanlar ise özetle şöyle: Takım çalışmasının alanında yer alan bütün içerikler, araçlar, insanlar ve sohbetler; SharePoint, OneNote ve Skype for Business için dahili erişim, uygulama içerisindeyken dökümanlar üzerinde çalışma olanağı.

Tarayıcı aracılığıyla web üzerinden çalışan Microsoft Teams için ayrıca Windows, Mac, Android ve iOS üzerinde de mevcut uygulamalar var. Bugün itibariyle 181 ülkede ve 18 dilde ön izleme sürümü kullanıma sunulan Teams'in tam sürümünün 2017'nin ilk çeyreğinde gelmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları