Microsoft, Windows 10'da neden Copilot'u kullanmanız gerektiğini bakın nasıl anlattı

Microsoft, Windows 10 için Copilot özelliğini sunmakla kalmadı, onu gerçekten kullanmanızı istiyor. Bakın son blog yazısında Microsoft, neden Copilot'u kullanmanız gerektiğini nasıl anlattı...

Microsoft, Windows 10'da neden Copilot'u kullanmanız gerektiğini böyle anlattı

Microsoft’un, daha önceleri yalnızca Windows 11’e özgü bir özellik olarak planlanmış gibi gözüken yapay zeka yardımcısı Copilot’u Windows 10’a getirmek istediğine dair söylentiler bu ayın başlarında ortaya çıkmaya başlamıştı. Görünüşe göre bu söylentiler gerçekten de doğruydu.

Geçtiğimiz hafta Microsoft, Windows 10’da Copilot’u tanıtacağını duyurdu ve bu yeteneği ilk deneyenler Release Preview (Sürüm Önizleme) kanalı Insider’ları olacaktı. Şirket, kısa bir süre önce KB5032278 kapsamında en son Windows 10 Sürüm Önizlemesi yapısı 19045.3757’de Windows 10 üzerinde Copilot'u piyasaya sürdü.

Yeni bir Teknoloji Topluluğu blog gönderisinde Microsoft, Copilot’un kullanıcılara nasıl yardımcı olabileceğini ve Windows 11 veya Windows 10 PC’de olmanıza bağlı olmadan, özellikle de BT iş gücünün bir parçasıysanız neden bu özelliğe ihtiyacınız olduğunu açıkladı. Microsoft'un açıklaması şu şekilde: “Neden Windows’ta Copilot’u denemelisiniz? Her gün bilgiyle çalışan insanlar, üretken yapay zekanın yeni içerik keşfetmelerine ve oluşturmalarına yardımcı olacak yeteneklerinden heyecan duyuyor. Tarayıcıda Microsoft Copilot’a (önceki adıyla Bing Chat) veya ChatGPT’ye erişerek üretken yapay zekayı zaten kullanıyor olabilirler.

Windows’ta Copilot, yönetilen Windows 10 ve 11 bilgisayarlarda üretken yapay zeka deneyimini güçlendirir. Bir BT uzmanı olarak kuruluşunuzun yapay zeka konusunda ön sıralarda yer almasına yardımcı olmak, aynı zamanda çalışanların yapay zeka modelleriyle paylaşabileceği kurumsal verileri koruma konusunda da çıtayı korumak istiyorsunuz. Her ikisini de yapmanıza yardımcı olmak için buradayız. Windows’taki Copilot ile Windows 10 ve Windows 11 cihazlarına Copilot’un yönetilen bir sürümünü sunarak çalışanların gizli veya özel bilgileri yanlışlıkla paylaşmamasını sağlayabilirsiniz.

Çalışanlar Copilot'u kullanarak şunları yapabilir:

* İstemleri doğal dilde yazarak veya seslerini kullanarak tek bir yerde bilgi ve hizmet talebinde bulunarak zamandan ve emekten tasarruf edin.

* Hem metin hem de görsel içeren yaratıcı ve yenilikçi içerikler üreterek yeni olasılıkları ve fikirleri keşfedin.

Kısacası Microsoft, hem Windows 10, hem de Windows 11 kullanıcılarının Copilot'U kullanmalarını istiyor ve bunun için sık sık Copilot'tan bahsettiğini göreceğimiz kesin.