Microsoft Xbox ile Konsol Dünyasına Giriyor

Microsoft video oyun pazarına giriyor ve bunu yaparken de Nintendo 64, Sega Dreamcast ve Sony Playstation2’nin rekabet şansını bile ortadan kaldıracağa benziyor.

Microsoft Xbox ile Konsol Dünyasına Giriyor

Bilgisayarların nasıl bir hızla geliştiğini göz önüne aldığımızda, sadece böyle bir tahminde bulunabiliyoruz.

Kod adı Xbox olan bu ürün, modifiye edilmiş 733MHz Pentium III işlemci üzerine temellendirilecek. 300MHz grafik chip’i ise Santa Clara, California’da bulunan nVidia tarafından tasarlanmış. DVD sürücüsü, 8MB’lık çıkartılabilir hafıza kartı ve geniş bant internet bağlantı jack’iyle birlikte gelen Xbox, HDTV’yi desteklemenin yanı sıra, 1920x1080 piksel çözünürlüğe de destek veriyor. Bu kadar çok etkileyici özelliğin arasında en ilginç olanı ise, 8 GB’lık sabit diskle birlikte geliyor olması.
Sony’nin Playstation2’de yaptığı gibi sabit diski opsiyonel olarak tutmak yerine, Microsoft üreticilerin sabit disk kullanmalarını ve böylelikle de daha zengin oyun deneyimleri yaratabilmelerini amaçlamış. Bu yüzden de Xbox platformuna bir sabit disk eklemiş: Daha yüksek bağlantı hızları için sistemler sabit diskinize birçok veriyi yükler, Xbox da aynı şeyi yapacak.

Xbox stratejisinin çalıştığı biliniyor. Yapılan bir demo sırasında grafiklerinin gayet hoş ve gerçekçi olduğu gözlenmiş. İlk defa karakterlerin gölgeleri aynı günlük hayatta olduğu gibi görünmüş. Farklı ortamlara uygun müzikler, doğru ortamda son derce net bir biçimde dinlenmiş. Bunun yapılmasını sağlayan şey ise yeni ses modelleme teknikleri. Bu teknikler sayesinde, oyunları yaratan kişiler sürekli aynı melodileri kullanmak yerine atmosfere uygun müzikleri kullanabiliyorlar.
Xbox sistem olarak son derece hoş gibi görünüyor ama asıl kullanılmaya başladığında, gerçekte böyle olup olmadığını anlayacağız.

Okuyucu Yorumları