Microsoft, Xbox One'ın PS4'e karşı ne kadar az sattığını resmi olarak ilk kez açıkladı

Microsoft, Xbox One'ın PS4'e karşı savaşı kaybettiğini, resmi bie belgede ilk kez kabul etti.

Microsoft, Xbox One'ın PS4'e yenildiğini resmi olarak kabul etti

Resmi Xbox One satışları büyük ölçüde bir gizli tutuluyordu, ancak Microsoft en sonunda bariz bir durumu doğruladı: PS4, Xbox One'dan çok daha fazla sattı.

Microsoft, 2016 mali yılının başında Xbox One satış sayılarını bildirmeyi bıraktı ve bunun yerine Xbox Live sayılarına odaklandı. Bu değişim, Xbox One'ın sorunlu başlangıcının ardından PS4 karşısında ne kadar iyi dayandığını hiçbir zaman resmi olarak bilmediğimiz anlamına geliyordu. Analist tahminleri, Microsoft'u sürekli olarak Sony ve Nintendo'nun arkasında üçüncü sıraya yerleştirdi ve şimdi (Game Luster tarafından tespit edildiği üzere) Brezilya'nın ulusal rekabet düzenleyicisine sunulan belgeler, artık Xbox One neslinin ne kadar başarılı olduğu hakkında biraz daha fazla bilgi verdi.

Portekizce'den çevrilen metinde Microsoft, "Sony, son nesilde Xbox’ın iki katından fazla satarak konsol satışları ve kurulu taban açısından Microsoft'u geride bıraktı" diyor.

Sony artık PS4 dağıtımlarını bildirmiyor, bu da ömür boyu satışların Mart ayı itibarıyla 117,2 milyon olduğu anlamına geliyor. Microsoft, Xbox One için somut bir satış sayısı sunmamış olsa da, yaptığı doğrulamaya göre, şirketin yaklaşık 58,5 milyon adetten az satmış olması gerektiği görülüyor. Bu, 2020'de Ampere Analysis tarafından yapılan ve Xbox One'ın kurulum tabanını 2020'nin ikinci çeyreğinin sonunda 51 milyon birime çıkaran pazar araştırmasıyla uyumlu gözüküyor.

Nintendo Switch şu anda ömür boyu 111,08 milyon satışa sahip ve bu yıl PS4'ü geçecek gibi görünüyor.

Microsoft yine de Xbox Series S/X konsollarıyla bu dev açığı kapatabilir. Ampere Analysis, "Sony, 2021 yılını kümülatif satış oranıyla 17 milyon PS5’e ulaşarak, Xbox Serisi satışlarının yaklaşık 1,6 katı performansla sonlandırdı" diyor. Microsoft, kısa bir süre önce Xbox için üç aylık bir donanım gelir düşüşünü bildirirken, CEO Satya Nadella, Microsoft'un "yeni nesil konsollar arasında art arda dörtte üçü Kuzey Amerika'da pazar lideri olduğunu" söyledi. Microsoft hala resmi Xbox satış sayılarını açıklamıyor.

Xbox One satışları iyi olmayabilir ancak Microsoft'un Xbox One nesli üzerindeki çalışmaları, Xbox Series S/X için önemli bir zemin hazırladı. Microsoft, bazı özellikleri önceki Xbox One konsollarında test etmesi sayesinde 1440p desteği, Değişken Yenileme Hızı (VRR) ve çok sayıda 120 Hz oyunla Xbox Series X'e geçiş yaptı.

Microsoft'un zayıf Xbox One satışlarını kabul etmesi, Xbox üreticisinin Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın almasıyla ilgili Sony ve Microsoft arasında daha geniş bir tartışmanın parçası olarak geldi. Microsoft, Brezilya'daki satın alma işlemini sonlandırmaya çalışırken, Sony ve Microsoft, Call of Duty, oyun abonelikleri ve çok daha fazlası üzerinde tartışıyorlar. Microsoft ayrıca Brezilya düzenleyicisine sunulan belgelerde Sony'nin geliştiricilerin içeriklerini Xbox Game Pass'e eklemelerini önlemek için "engelleme hakları" ödediğini iddia etti.