Microsoft yeni bir bölüm açtı, başına DeepMind kurucu ortağını getirdi

DeepMind ve Inflection kurucularından Mustafa Süleyman, Microsoft'un yeni "Microsoft AI" bölümünün başına getirildi.

Microsoft yeni bir bölüm açtı, başına DeepMind kurucu ortağını getirdi

Microsoft, "Microsoft AI" adında yeni bir bölümün kurulduğunu duyurdu. Bu birim DeepMind ve Inflection kurucularından Mustafa Süleyman tarafından yönetilecek.

Mustafa Süleyman, Microsoft AI'nin EVP'si ve CEO'su olarak çalışacak ve doğrudan Microsoft CEO'su Satya Nadella'ya rapor verecek. Inflection'ın bir diğer kurucu ortağı Karen Simonyan ise Baş Bilim İnsanı olarak Mustafa'ya bağlı olarak ekibe katılıyor. Microsoft'un resmi web sitesinde yayınlanan bir yazıya göre, Mustafa ve Karen son 5 yılda yapay zekanın geliştirilmesi konusunda en önemli çalışmaları tasarlamış, yönetmiş, başlatmış ve birlikte yazmış kişiler.

Geçiş sürecinin bir parçası olarak Mikhail Parakhin ve Microsoft Edge, Copilot ve Bing'i de içeren tüm ekibi, Misha Bilenko ve GenAI ekibiyle birlikte yeni bölüme geçecek. Her ikisi de doğrudan Mustafa Süleyman'a rapor verecek.

Kevin Scott, yapay zeka stratejilerinden sorumlu CTO ve EVP of AI olarak kalmaya devam edecek. Rajesh Jha da Deneyim ve Cihazlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edecek ve Mustafa Süleyman ile ortaklaşa Microsoft 365 için Copilot'u geliştirmeye devam edecek.

Panos Panay'ın Microsoft'tan ayrılmasının ardından kısa süre önce yeni bir başkan atanan Windows bölümü hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Blog yazısında Windows 11'den bahsedilmese de şirketin yalnızca yapay zeka destekli deneyimlere yaptığı yatırımları artıracağı ve bunun tüm tüketici ve ticari ürünlerini etkileyeceği ortada.

Satya Nadella konuyla ilgili, "Bir zamanlar imkansız olduğu düşünülen ve yapay zekanın faydalarının gezegendeki her kişi ve kuruluşa güvenli ve sorumlu bir şekilde ulaşmasını sağlama misyonumuzu yerine getiren bir teknoloji inşa etmek için gerçek bir şansımız var. Bunu sizinle birlikte yapmak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.