Microsoft Yöneticisi: Apple Bizden Kopya Çekti

Apple'ın yeni iPad Pro için "bilgisayar" demesi, Microsoft'u fena halde güldürüyor!

Microsoft: Apple bizden kopya çekti!

Apple'ın ürünlerinin başka firmalar tarafından taklit edilmesine alışık olduğumuz kadar, belirli cihazlarda çok daha önceden bulunan özelliklerin Apple tarafından "devrimsel bir yenilik" olarak tanıtılmasına da alışığız. Şimdiyse Microsoft, kimseden kopya çekmeden, kendi fikirleri üzerine geliştirdiği Surface'i Apple'a biraz sataşarak övdü ve korudu.

Microsoft Yöneticisi: Apple Bizden Kopya Çekti

Apple'ın yeni iPad Pro'su, firmanın bilgisayara benzer özellikleriyle övdüğü bir tablete dönüştü. Peki ama bu fikir ilk olarak Microsoft'tan çıkmamış mıydı? Microsoft'un Surface genel müdürü Ryan Gavin, Business Insider'a şunları söyledi: "2-in-1 kategorisindeki ürünlerimizi yıllardır kusursuzlaştırıyoruz. Ancak Surface ilk çıktığında onlar (Apple) dahil herkes şüpheliydi. Daha sonra bizi takip ettiler. iPad Pro bunun açık bir örneği."

Gavin, şöyle devam etti: "Bir düşünün, eğer (Apple'a) bakıyor olsaydık, Surface Pro veya Surface Book gibi bir ürün yapmamış olurduk."

Teknoloji dünyasında bir şeyi ilk yapma olgusu, önemini koruyor. Esinlenmek ve kopyalamak söz konusu olduğuna göre Steve Jobs'un "büyük sanatçılar çalar" sözlerini de hatırlatmakta fayda var. Bu arada iPad Pro konusunda Microsoft gerçekten de haklı olabilir. Cihaz ilk tanıtıldığında gerçekten de farklı görünüyordu ancak belki başarısız pazarlama sonucunda cihazın akıllarda yer etmesi zaman aldı.

Surface'in yaygınlaşmasının ardından Apple'ın iPad Pro'yu "bilgisayar" diye sınıflandırması, Microsoft'u doğal olarak eğlendirdi.

Okuyucu Yorumları