Microsoft'ta Xbox'ı bedava verme tartışması

Microsoft'un, oyun konsolu Xbox'ı bedava dağıtmayı düşündüğünü biliyor muydunuz?

Bedava Xbox direkten dönmüş!

Orjinal Xbox'ın yaratıcısı olan mühendislerden Seamus Blackley'in verdiği bir röportaj ilginç bazı detaylar içeriyor.

Seamus Blackley'e göre, Microsoft'ta Xbox'ın ilk kez ortaya çıkacağı günlerde, zaman zaman Nintendo'nun satın alınması ve Xbox'ın oyunculara ücretsiz dağıtılması gibi konular gündeme gelmiş.

Seamus Blackley, Xbox'ın ücretsiz olması halinde sıradan oyuncuların, ev eğlencesi için Xbox'ı kullanmaya başlayacağını, Xbox'a alışan kullanıcıların ise bilgisayarlarında da Microsoft ürünlerini kullanmaya başlayacağını düşündüklerini söylüyor. Ancak röportajdan anlaşıldığı kadarıyla, Microsoft ofisindeki bu tartışmalar maliyet nedeniyle olumsuz sonuçlanmış. Seamus Blackley'e göre, ne zaman yeni bir proje başlasa, Microsoft çalışanlarının yeni ürünün ücretsiz olması gerektiği fikriyle ortaya çıktığını da vurguluyor. Fakat öyle görünüyor ki, ürünleri ücretsiz olarak vermek büyük bir maliyet gerektiriyor ve bu fikirlerden çabuk vazgeçiliyor.

Xbox'ı ücretsiz verme konusu ise, dileyen herkesin mağazaya gidip hiç para ödemeden raftan bir Xbox alıp çıkması şeklinde olmayacakmış. Microsoft'un çeşitli ürünlerle bundle/promosyon olarak Xbox'ı ücretsiz olarak vermeyi planladığı anlaşılıyor. Yani, özel bir set Microsoft oyunu satın alanlara, yanında Xbox bedava olacak gibi promosyon kampanyaları planlanmış.

Eğer Microsoft Xbox'ı gerçekten bedava dağıtsaydı, bugünün konsol dünyası nasıl şekillenebilirdi; varın siz düşünün...

Okuyucu Yorumları