Microsoft'tan derinlik sensörlü akıllı yüzük!

Microsoft'un aldığı yeni patent, dev şirketin farklı bir cihaz için hazırlandığını gösteriyor!

Microsoft'tan sürpriz cihaz!

Microsoft akıllı mücevher işine girmeye hazırlanıyor. Pantently Apple sitesinin ortaya çıkarttığı yeni bir patente göre teknoloji devi akıllı yüzük ile piyasaya girecek.

Bu ayın başlarında Amerikan Patent Ofisi tarafından yayınlanan patent başvurularında, Microsoft'a ait giyilebilir yüzük ve bileklik teknolojilerinin TV ve akıllı telefonları kontrol edebildiği görülüyor.

İkinci pantent ise derinlik sensörü içeren akıllı aksesuarın Kinect benzeri şekilde üzerinde yapılan hareketleri okuyabilecek bir teknolojiye sahip olduğunu gösteriyor. Microsoft'un derinlik sensörü akıllı gözlükler, arttırılmış gerçeklik başlıklarına eklenerek akıllı yüzükleri bir kumanda cihazına dönüştürebilir. Bu "baskıya karşı hassas" yüzükler sayesinde dokunmatik bir ekran olmadan dokunmatik ekranın nimetlerinden faydalanmak mümkün olabilecek.

Patently Apple'a göre bir diğer teknoloji devi Apple da dokunmatik ekranlar ve touchpad ile etkileşimli bir akıllı yüzük geliştiriyor. Apple'ın akıllı yüzüğü ise dokunmatik yüzeyi, hareket sensörleri, ses giriş çıkışı, kamera ve mikrofonu ile daha çok giyilebilir bir bilgisayarı andırıyor.

Neyya isimli bağımsız girişim, geçtiğimiz günlerde akıllı telefonları, Mac ve PC'leri kontrol edebilen akıllı yüzüğünü piyasaya sürdü. Şirket CEO'su Sonia Hunt, Microsoft ve Apple'ın kendilerine ait dizaynı onayladıklarını ve pazara girmeye hazırlanmalarını görmenin kendilerini sevindirdiğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları