Microsoft'tan İddialı Windows 10 S Açıklaması!

Yeni Windows 10 S hakkında konuşan Microsoft'tan, yeni işletim sistemi projesi konusunda çok iddialı açıklamalar geldi!

Microsoft'tan Windows 10 S iddiası!

2 Mayıs'ta duyurduğu eğitim odaklı yeni işletim sistemi Windows 10 S hakkında konuşan Microsoft, yeni işletim sisteminden büyük umutları olduğunu söylüyor. Öte yandan yeni işletim sistemiyle ilgili kafalarda oluşan soru işaretlerini de çözüme kavuşturuyor.

Windows Ürün Pazarlama Direktörü Robert Epstein, özellikle Windows 10 S'in yeni bir Windows sürümü olup olmadığı konusunda yaşanan kafa karışıklığına gidermek için şunları söylüyor:

Microsoft'tan İddialı Windows 10 S Açıklaması!

"Windows 10 S, başlı başına yeni bir Windows sürümü değil. Ancak tek başına tercih edildiğinde, Windows 10'un yaptığı her şeyi yapabilecek kapasitede bir işletim sistemi de aynı zamanda. Windows 10'la birlikte gelen her şey, Windows 10 S'te de yer alacak. Tek fark, uygulamaların direkt olarak Windows Store aracılığı yoluyla yüklenecek olması."

Microsoft'tan İddialı Windows 10 S Açıklaması!

Bu sözlerden şunu çıkartmak mümkün: Windows 10 S, yalnızca Windows Store'da yer alan uygulamalarla sınırlandırılmış bir işletim sistemi. Bunun sebebi, Microsoft'un bu işletim sisteminde, kötü amaçlı yazılım barındırabilecek bir web sitesinden edinilen uygulamanın kullanıcıya zarar vermesini önlemek istemesi. Böylece kullanıcılar, Windows Store'dan edinilen bir uygulamanın Microsoft tarafından kontrol edildiğini bilerek, güven içinde kullanabilecekler. Elbette Windows 10 S'in hitap ettiği kitle eğitim kurumları ve öğrenciler olduğu için bu oldukça önem kazanıyor.

Microsoft'tan İddialı Windows 10 S Açıklaması!

Peki, Windows 10 S'ten Windows 10 Pro'ya veya tam tersi şekilde geçiş imkanı olacak mı? Epstein, Windows 10 Pro'dan Windows 10 S'e geçiş olmayacağını söylüyor. Windows 10 S, direkt olarak satın alınacak yeni cihazlar yoluyla edinilebilecek. Bu yaz kullanıma sunulacak olan Windows 10 S için, HP, Asus ve Acer gibi başlıca üreticilerin, Windows 10 S'li cihazlarını 189 $'dan başlayan fiyat etiketleriyle satışa sunulacağı biliniyor. Windows 10 S'ten Windows 10 Pro'ya ise geçiş serbest. Bunun için kullanıcı 49 $'lık bir fark ödeyecek. (Bu fiyat ABD için geçerli; diğer bölge fiyatları şimdilik bilinmiyor.)

Windows 10 S'in, Windows 10 Mobile'ı öldüreceğine yönelik soruları da yanıtlayan Epstein, Windows 10 Mobile'da da kararlı olduklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları