Microsoft’tan Internet Explorer 11 için sürpriz bir açıklama geldi

Emekliliğe ayrılan Internet Explorer 11 için Microsoft, sürpriz bir açıklama yaptı. Görünene göre tarayıcı, her şeye rağmen tam olarak “ölmeyecek.”

Microsoft’tan Internet Explorer için sürpriz karar

Microsoft, 2020’nin Ağustos ayında Internet Explorer 11'i (IE11) web tabanlı hizmetlerinden kaldırmaya başlamıştı. Çünkü IE11 desteğini tamamen kesmek istiyordu. Bir yılın ardından, şirket IE11'in emekli olacağı tarihi de duyurdu. İki ay kadar sonra ise resmi olarak Internet Explorer 11'in emekliliğini ilan etti.

Bu yılın Şubat ayında ise, Internet Explorer Windows 10’da bir Edge güncellemesiyle kalıcı olarak devre dışı bırakıldı. Şirket, kuruluşların IE11’in kullanıcı arayüzü ve IE logosu gibi diğer görsel öğeleri kaldırma zamanlamasını nasıl daha iyi kontrol edebileceğini ayrıntılarıyla açıklayan bir kılavuz yayınladı. Ayrıca, bu öğelerin Windows Update ile nasıl devre dışı bırakılacağını da açıkladı.

Şimdiyse, şirket planlarda büyük bir değişiklik yaptığını duyurdu. Microsoft, IE11’in masaüstü sürümünün “Sıkça Sorulan Sorular” maddelerini güncelleyerek; Windows Update’in, Başlat menüsü ve görev çubuğundaki IE11 ikonları gibi görsel referansları ve benzeri öğeleri kaldırmayacağını söyledi.

İstisnai seneryolar olması durumunda IE11, Edge tarafından erişilebilir olmaya devam edecek. Microsoft, bu kararı müşteri geri bildirimlerine dayanarak aldığını belirtiyor.