Microsoft'tan Lumia 550 sürprizi!

Microsoft, Lumia 950 ve 950 XL ile birlikte, Windows 10'lu bir sürpriz Lumia daha tanıtabilir!

Sürpriz bir Lumia daha!

Microsoft, Lumia ailesini Nokia'dan devraldığından bu yana cep telefonu tarafında durgunluğa girdi. Fakat çok kısa bir süre sonra bu durum değişecek, zira Ekim ayında yapılacak olan etkinlikte şirketin Windows 10'lu yeni amiral gemileri gelecek. Lumia 950 ve 950 XL'in tanıtılmasını beklediğimiz etkinlikte ayrıca Surface Pro 4'ü de göreceğiz. Ancak bunun yanında bir sürpriz daha bizi karşılayabilir...

Microsoft cephesinden gelen yeni bilgilere göre "Saimaa" kod adıyla bir cep telefonunu daha etkinlikte görebiliriz. Lumia 550 olarak son ismini alması beklenen telefonun Lumia 640'ın halefi olacağı iddia ediliyor. Bu da telefonun giriş - orta segmente konumlanacağı anlamına geliyor.

Lumia 550'nin sızan özellikleri ise şöyle:

- 4.7 inç 1280x720px AMOLED ekran
- 4 çekirdekli 1.1GHz Qualcomm Snapdragon 210 işlemci
- 8GB dahili hafıza
- microSD kart desteği
- 4G LTE desteği
- Siyah ve beyaz renk seçenekleri

Lumia 550'nin üzerindeki sis perdesi elbette henüz aralanmış değil. Mesela telefonun ne kadar kapasitede bir RAM hanesine sahip olacağı bilinmiyor. Bunun yanında kamera detayları da henüz gizemini koruyor. Lumia 550'yi önümüzdeki ay düzenlenecek olan etkinlikte görebiliriz veya 2016'nın başındaki Mobil Dünya Kongresi'nde de yüzünü gösterebiliriz.

Okuyucu Yorumları