Microsoft'tan PC Çökerten Yapılar İçin Açıklama!

Microsoft'un yanlışlıkla yayınladığı, henüz tamamlanmamış Windows 10 yapıları, kullanıcıların başını ağırttı, firmadan açıklama geldi!

Insider'da küçük bir kaza!

Windows 10'un önizleme yapıları, oldukça düzgün çalışan bir sistemle dağıtılıyor ve genellikle yükleme sırasında bir sorun yaşanmıyor. Ancak birkaç gün önce yanlışlıkla yayınlanan bazı test yapıları, Microsoft'u açıklama yapıp, özür dilemek zorunda bıraktı.

Firmanın yanlışlıkla yayınladığı henüz tamamlanmamış 16212 numaralı yapı, hem PC'lere hem de akıllı telefonlara gönderildi. Daha da kötüsü, güncellemenin bazı test kullanıcısı olmayan kullanıcılara da (Creators Update'e güncelleyen, tam sürümü çalıştıranlar) gönderildiği anlaşılıyor. Windows Insider programının başındaki Dona Sarkar, durumu şöyle açıkladı:

"Windows Insider değilseniz cihazınız bu yapılardan birini görmüş olabilir. Ancak bu yapılar, Windows Insider Program'a katılmayan cihazlarda yüklenmeyecektir."

Sarkar yapının otomatik olarak yüklenmediğini söylese de yükleme işine kalkışan kullanıcılar, artık tam olarak açılmayan ve önyükleme döngüsüne giren bir sistemle baş başa kalıyorlar. Bu durumda telefonda Windows Device Recovery Tool'u kullanmak ve Sarkar'ın blog gönderisindeki talimatları izlemek gerekiyor.

Sarkar yanlışlıkla yayınlanan yapıların bulunduğunu ve engellendiğini, bu yapıların sadece "küçük bir kesime" ulaştığını söyledi. Bu arada Sarkar, bir sonraki güncellemenin tarihini önümüzdeki hafta açıklayacaklarını belirtti.

Okuyucu Yorumları