Microsoft'tan şaşırtan karar: Chrome ve Edge'de artık bu Microsoft eklentisi olmayacak

Microsoft, 365 tarayıcı eklentisine olan desteğini sonlandıracağını resmi olarak duyurdu. Chrome ve Edge'de oldukça popüler olan eklenti, tüm mağazalardan kaldırılacak ve güvenlik güncelleştirmeleri almayacak.

Chrome ve Edge'de artık bu Microsoft eklentisi olmayacak

Popülerliğine rağmen Microsoft, Google Chrome ve Microsoft Edge tarayıcılarındaki 365 eklentilerini kaldırmaya karar verdi. Şirketin bu eklentiyi ne ile değiştireceği henüz belli değil. Microsoft 365 tarayıcı eklentisi, Microsoft Edge ve Google Chrome'da kullanılabilen ve Microsoft 365 uygulamalarınıza ve belgelerinize web üzerinden erişmenizi sağlayan ücretsiz bir eklenti.

Bir destek dokümanında şirket, Microsoft 365 tarayıcı eklentisini kullanımdan kaldıracağını duyurdu. Bu tarihten sonra uzantı artık güvenlik güncelleştirmeleri, güvenlik dışı güncelleştirmeler, hata düzeltmeleri veya teknik destek alamayacak.

Dokümana göre, uzantıya olan destek 15 Ocak 2024'ten sonra tamamen bitecek. Desteğin sona ermesine ek olarak Microsoft, uzantıyı Microsoft Edge ve Google Chrome web mağazalarından da çekecek, dolayısıyla eğer kullanmak istiyorsanız bir an önce indirmenizde fayda var.

Microsoft 365 eklentisi, kullanıcıların Microsoft'un en popüler uygulamalarının yanı sıra en son belgelerine kısayol erişimine sahip olmalarını sağlıyordu. The Verge tarafından yayınlanan bir rapora göre, eklenti Chrome'da 6 milyondan, Edge'de 4 milyondan fazla kullanıcıyla oldukça popülerdi.

Elbette bu tür rakamlar, normalde milyonlarca değil milyarlarca kullanıcıyla ticaret yapan Microsoft gibi bir şirket için çok fazla değil. Şirketin 365 uzantısını gelecekte başka bir şeyle değiştirmeyi planlayıp planlamadığı henüz belli değil. Belki de şirketin Microsoft Copilot için bir eklenti oluşturduğunu görebiliriz. Ancak, Copilot zaten Edge tarayıcısına fazlasıyla entegre olduğu için bu yalnızca Chrome'un yararına olacaktır.

Microsoft 365 eklentisini desteği sona ermeden önce Chrome veya Edge'den kaldırmak istiyorsanız, şirket destek belgesinde atmanız gereken adımları özetledi. Bu iyi bir fikir olabilir zira uzantı yalnızca hata düzeltmelerini veya geliştirmeleri kaybetmekle kalmayacak, aynı zamanda artık güvenlik güncellemelerini de almayacak.