Microsoft'tan Windows 7 ve 8.1 için "geri adım"

Microsoft, geçen aylarda Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının öfkesine yol açan Windows 10 kararında geri adım attı!

Windows 7 ve 8.1 için "geri adım"

Microsoft, Ocak'ta yaptığı bir duyuruyla listedeki PC'ler hariç Intel'in Skylake nesli işlemcilerini kullanan tüm PC'lerin Windows 10 kullanmasının gerekeceğini, aksi halde desteklenmeyebileceğini söylemişti. Firma 17 Temmuz 2017'den itibaren listedeki PC'lerin kritik güncellemeler alabileceğini söylemiş, daha sonra bu süreyi bir sene uzatmıştı. Daha sonra burada da değişiklik yapılmış, bu cihazların tüm güncellemeleri alacağı söylenmişti.

Microsoft bugün ise ilk duyurusundan tamamen geri adım attığını duyurdu. Dolayısıyla tüm Skylake PC'ler, Windows 7 ve Windows 8.1'de normal bir biçimde desteklenecek. Windows 7'nin uzatılmış destek süresi 14 Ocak 2020'de, Windows 8.1'in destek süresi ise 10 Ocak 2023'te tamamlanıyor. Bu işletim sistemlerinin yamaları almayı durduracağı tarih, bu tarihler olacak.

Değişikliğin sadece Skylake nesil işlemleri etkilediğini söylemekte fayda var. Intel'in gelecekteki Kaby Lake gibi "silikon platformları" ve AMD'nin Bristol Ridge'i Windows 10'u gerektirecek.

Bu değişiklik özellikle Windows 10'a geçiş yapmayan ve önceki Windows'lara dönmesi gereken şirketlerin rahat bir nefes almasını sağlayacak.

Okuyucu Yorumları