Microsoft'tan Xbox One bombaları!

Microsoft, Gamescom'da Xbox One için Windows 10 müjdesini verdi. Ama hepsi bu kadar da değil!

Windows 10 müjdesi!

Bugün başlayan Gamescom fuarında ilk bombaları patlatan, Microsoft oldu. Tahmin edebileceğiniz gibi, Microsoft'un gündeminde yeni nesil oyun konsolu Xbox One vardı.

Belki de en önemi gelişme, Windows 10 konusunda yaşandı. Microsoft, Xbox One konsoluna Windows 10'un Kasım ayında geleceğini resmi olarak duyurdu. Konsola Windows 10'un geleceği zaten uzun zamandır konuşuluyordu ama kesin tarihin de belli olması ile birlikte, durum kesinlik kazanmış oldu. Windows 10 ile birlikte, Xbox One'a Cortana desteği de gelmiş olacak.

Bir diğer gelişme ise, geriye dönük uyumluluk konusunda yaşandı. Microsoft bir süre önce, Xbox 360 oyunlarının Xbox One'da çalışması için çalışma yaptığını duyurmuştu. İşte bu çalışma da, Windows 10'un konsola gelmesi ile birlikte sonuçlanmış olacak. Şirketin açıklamasına göre başlangıçta, EA, Bethesda, Disney, Square Enix, Capcom, Codemasters, Ubisoft ve bazı diğer oyun yapımcılarının 100'den fazla Xbox 360 oyunu, Xbox One üzerinden oynanabilir olacak.

Son olarak Microsoft, 2016 yılında Xbox One'a DVR özelliği de katacağının müjdesini verdi. Ancak Xbox One altındaki TV yayınları ülkemizde henüz desteklenmediğinden, bu yeniliğin bizim için çok fazla bir şey ifade etmediğini söyleyelim.

Okuyucu Yorumları