Microsoft'un, bir balkabağı çiftliği için büyük bir servet ödediği ortaya çıktı

Teknoloji devi Microsoft, Mount Pleasant köyüne yapacağı 1 milyar dolarlık yatırım kapsamında Creuziger ailesinin arazisini büyük bir servet karşılığında satın aldı.

Microsoft, bir balkabağı çiftliği için neden servet ödedi?

Milwaukee Business Journal'ın haberine göre Wisconsinli bir aile, yerel bir balkabağı çiftliğinin de bulunduğu 407 dönümlük arazilerini toplam 76 milyon dolar karşılığında Microsoft'a satmayı kabul etti. Yerel yönetim, daha önce Wisconsin Mount Pleasant'taki Creuziger ailesine 2017 yılında Foxconn Teknoloji Grubu ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak bu miktarın yaklaşık üçte birini teklif etti. Ancak aile daha iyi bir teklif için beklemeyi tercih ederek teklifi reddetti.

Microsoft'un ödemesi arazinin mevcut değerinden önemli ölçüde daha fazla. Mount Pleasant'ın köy eksperi Dan McHugh verdiği demeçte, Creuziger ailesinin arazisinin değerinin 2023 yılında 174.200 dolar olduğunu, ancak iyileştirmeler yapıldıktan sonra 598.400 dolara yükseldiğini söyledi.

Land of the Giants balkabağı çiftliğini ve dokuz dönümlük bir mısır labirentini de içeren arazi, Microsoft tarafından Mount Pleasant köyünden toplam 99,7 milyon dolara satın alınan 641 dönümlük başka bir araziye komşu. Microsoft'un nihai hedefi bölgede 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planladığı bir veri merkezi kampüsü inşa etmek.

Milwaukee Business Journal, Microsoft'un Mount Pleasant veri merkezinde başlangıçta 200 çalışanı işe almayı planladığını ve zaman içinde 460'ın üzerinde istihdam yaratabileceğini bildirdi. Ancak bu rakam Foxconn'un 2017 yılında bölgeye vadettiği 13.000 kişilik istihdamın çok altında kalıyor.