Microsoft'un yıllar önce rafa kaldırdığı Windows Phone'u Apple MacBook'ta çalıştırdılar

Microsoft'un bir dönem büyük ümitler beslediği ama sonrasında tamamen rafa kaldırmak zorunda kaldığı Windows Phone mobil işletim sistemini bir MacBook'a yüklemeyi başardılar.

Microsoft'un yıllar önce rafa kaldırdığı Windows Phone'u MacBook'ta çalıştırdılar

Bugüne kadar bazı ürünleri çalıştırmak üzere tasarlanmamış cihazlarda çalıştırılabilen birçok işletim sistemi, uygulama ve oyun örneği gördük. Örneğin id Software'in orijinal Doom oyununun Not Defteri, hesap makinesi ve hatta bir traktör ekranı da dahil olmak üzere çeşitli platformlarda çalıştırıldığına birçok kez şahit olduk. Bu hafta ise bunun başka bir örneği karşımıza çıktı.

Nobel Tech adlı bir YouTube kanalı, Windows Phone'u bir Apple Macbook üzerinde nasıl çalıştırdığını gösteren yeni bir video yayınladı.

YouTube videosu, yıllar önce tarih olan Windows Phone'un son sürümünün Boot Camp aracılığıyla bir MacBook üzerinde çalıştırıldığını gösteriyor. Ancak video, Windows Phone'un MacBook'a nasıl yüklendiğini göstermiyor ve video açıklamasında sadece bu demonun çalışması için biraz deneme yapılması gerektiği belirtiliyor.

Video ayrıca, Microsoft tarafından Windows Phone için hazırlanan UWP uygulamalarının çok daha büyük MacBook ekranında iyi ölçeklenebildiğini gösteriyor. Saat ve Hesap Makinesi gibi yerleşik Windows Phone uygulamalarının MacBook ile etkileşim halindeyken nasıl çalıştığını da görüyoruz. Ayrıca videoda Martin'in Windows Phone'un ayarlarına girdiği ve açık moddan koyu moda geçtiği ve tekrar geri döndüğü görülüyor.