Eğer çilek seviyorsanız, bu video gününüzü mahvedip sevginizi sorgulamanıza neden olabilir

Mikroskop altında çekilen bu çilek videosu, eğer çilek yemeyi seviyorsanız, bu sevginizi sorgulamanıza yol açabilir. İşte "keşke görmeseydim" diyeceğiniz video...

Çilek seviyorsanız, bu video gününüzü mahvedebilir

Bir Twitter kullanıcısının yayınladığı video, gününü mahvetmek isteyen çilek severler için biçilmiş kaftan olabilir. Videoda, bir çileğin mikroskop altındaki görüntüsü paylaşılıyor ve çileğin yüzeyinde gezinen çok sayıda küçük böcek görülüyor.

Bir kullanıcı, “çekirdekleri dışında olan bir meyveye güvenemezsin” diyerek videoya yanıt verdi ancak bu noktada, onların aslında çilek çekirdekleri olmadığını belirtmekte fayda var. Yine de bu çekirdek benzeri varlıkların da ayrı bir aldatmaca olduğu düşünülürse, belki de çileklere güvenmemek doğru karar olabilir.

Bu böceklerin ne olduğu konusuna geldiğimizde ise, ne yazık ki videonun muhtemelen sahte olmadığını veya en azından gerçek bir videonun çok iyi bir taklidi olduğunu söylememiz gerekiyor.

İnternet üzerinde pek çok farklı kaynakta yer alan videolarda, çilekler ve bitkilerinde yaşayan küçük akar (mayt) türlerini görebiliyoruz. Muhtemelen daha önce de bu ufak canlıları farkında olmadan yediniz ve sağlığınıza zarar verdiklerini gösteren hiçbir kanıt bulunmuyor.

Sadece çilek bitkilerinde yaşadıkları ve yaprakların damarları boyunca yumurtlamaları sebebiyle bu akar türü çilek akarı olarak biliniyor. Diğer bitkilerde de yaşayabilen iki benekli örümcek akarı, toprağa yakın bitkilerin yapraklarından beslenmeyi tercih eder, onlara zarar verir ve onlara bronz bir renk verir.