Minecraft, kendi "Game Pass'ını" hayata geçirdi

Minecraft, Marketplace Pass adını verdiği kendi Xbox Game Pass benzeri abonelik hizmetini duyurdu. Peki nedir bu Marketplace Pass, oyunculara neler getirecek?

Minecraft, kendi "Game Pass'ını" hayata geçirdi

Microsoft'un sahibi olduğu geliştirme stüdyosu Mojang, sandbox oyunu Minecraft için Xbox Game Pass'e benzer bir abonelik hizmeti başlattığını duyurdu.

Yeni abonelik hizmeti hakkında blog yazısı yayınlayan Mojang, Marketplace Plus adı verilen bu hizmetin aylık 3.99 dolar karşılığında ve 30 günlük ücretsiz deneme ile yayında olduğunu duyurdu.

Marketplace Pass aboneliği oyuncuların Mojang tarafından seçilmiş 150'den fazla premium içerik öğesine erişmesine olanak tanıyacak ve kullanıcılar ayda 3,99 dolarlık ücreti ödedikleri sürece hepsine erişebilecek. Buna ek olarak, Mojang her ay Minecraft karakterinizin giymesi için farklı bir Karakter Oluşturucu (Chracter Creator) öğe seti yayınlayacak. Oyuncular bu eşyaları aldıktan sonra, Marketplace Pass aboneliklerini iptal etmeye karar verseler bile bu eşyaları kullanabilecekler.

Mojang, Xbox Game Pass'in her ay bazı oyunları kaldırıp yenilerini eklemesine benzer şekilde, Marketplace Pass abonelerinin kullanabileceği içeriği düzenli olarak değiştirmeyi planlıyor. Marketplace Pass, Minecraft: Bedrock Edition'da ve bir Microsoft hesabıyla çalışan tüm cihazlarda kullanılabiliyor. Hizmet şimdilik sadece Amazon Kindle Fire tabletler'de ve Minecraft Java Edition'da desteklenmiyor.