Microsoft'tan yeni PlayStation 5 iddiası: "Sony, bize geliştirme kiti göndermedi"

Sony ve Microsoft arasındaki büyük konsol kavgasında yeni bir iddia daha ortaya atıldı: Xbox'ın başkanı, Sony'yi kendilerine PS5 geliştirme kiti göndermemekle suçluyor.

Microsoft'tan yeni PlayStation 5 iddiası: "Sony, bize geliştirme kiti göndermedi"

Xbox'ın patronu Phil Spencer, Minecraft'ın henüz PS5'e özel bir sürümünün çıkmamasının nedeninin, Sony'nin ekibe PS5 geliştirme kiti gönderme konusunda "isteksiz" olması olduğunu söylüyor.

Bu açıklamaya göre Minecraft geliştiricisi Mojang, bir geliştirme kiti olmadığı için PS5 sürümüne önceden başlayamadı ve bu da onları dezavantajlı bir duruma düşürdü. Mojang, Xbox Game Studios çatısı altında Xbox'ın birinci parti geliştirici ailesinden biri olduğundan, Sony'nin donanımının ilk sürümlerini rakibiyle paylaşma konusunda temkinli davranmış olabileceği düşünülüyor.

Spencer bu hafta Federal Ticaret Komisyonu'na verdiği ifadede "Sony, PlayStation 5 için geliştirme kitlerini diğer geliştiricilere gönderirken bize göndermekte isteksiz davrandı ve bu da bizi diğer geliştiricilere göre dezavantajlı duruma düşürdü. Bence Sony geliştirme kitlerini Microsoft'a da diğer yayıncılara gönderdiği kadar kolay gönderebilirdi" dedi.

Phil Spencer, yakın zamandaki bir röportajında da, Xbox Series X'in halefi hakkında da yorum yapmıştı. Xbox Series X için yeni oyunların geliştirilmesini de denetleyen Xbox Game Studios'un şu anki CEO'su, şirketin bir Xbox halefi çıkarması için bir zorunluluk hissetmediğini açıkladı ve şunları söyledi: "Şu anda aldığımız geri bildirim bu yönde değil. Elimizdeki donanıma oldukça bağlıyız."

Xbox Series X ve Xbox Series S, her iki sistem de ilk olarak 2020'nin sonlarında piyasaya sürüldüğü için artık üç yıllık piyasa ömrüne yaklaştı. Bir önceki konsol nesli, Xbox One'dan üç buçuk yıl sonra piyasaya çıkan Xbox One X ile bir yenileme görmüştü. Yükseltmenin arkasındaki karar, mevcut amiral gemisi Xbox konsolunun kutudan çıkar çıkmaz başarabildiği 4K çözünürlüğü tüketicilere sunmaktı.