Motorola'dan "geç kalan Lollipop" açıklaması!

Cep telefonu devi, Android 5.0 Lollipop'un telefonlarına neden hala gelmediğini böyle açıkladı!

Lollipop açıklaması geldi!

Çoğu kullanıcıya Android 5.0 Lollipop'un ulaşması oldukça yavaş gerçekleşiyor ve Motorola kullanıcıları da bu konuda oldukça şikayetçi.

Firmanın geçtiğimiz gün onayladığı üzere, ilk ve ikinci nesil Moto G'ler Hindistan'da Lollipop güncellemelerine kavuştular ve Brezilya'daki ürünler de bu güncellemeye kavuşmuş durumda. Dünya'nın geri kalanı ise halen soru işareti olarak bekliyor.

Firmanın en son blog mesajı da bu konuda herhangi bir öngörü belirtmiyor ve söz vermiyor ancak neden güncellemelerin bu kadar yavaş yayınlandığını açıklamaya çalışıyor: "Geç kaldığımızın farkındayız ama bunun sebebi, güncellemeyi alan her üründe kaliteli bir deneyimi garantilemek istememiz."

Yeni bir Android sürümü için her şey, yeni sürümün Google tarafından Android Open Source Project'e yayınlaması, başka bir deyiş ile "public push" ile başlıyor. Motorola ve diğer cihaz üreticileri de bu yayını farklı cihazlar ve taşıyıcılar üzerinde test etmeye başlıyorlar. Motorola, bundan sonra test amacı ile güncellemeleri küçük gruplara yayınlıyor. Bu testlerin ardından da genel kullanım amaçlı yayınlama aşamasına geçiliyor. Firma, cihazlarında güncelleme bekleyen kullanıcıların yazılım güncelleme kanallarını düzenli olarak kontrol etmelerini tavsiye ediyor...

Okuyucu Yorumları