Mozilla, Firefox'u hızlandırmaya kararlı

Mozilla, Firefox'un performansını arttırmak için üzerindeki yükleri bir bir atmaya devam ediyor!

Firefox için önemli karar!

Mozilla, Firefox için "Go Faster" girişiminin bir parçası olarak birçok kişi tarafından kullanılmayan ve sürekli geliştirmek için teknik çaba gerektiren bazı özellikleri kaldırıyor. Pocket kalacak olsa da sekme grupları ve tam temalar artık tarayıcıda yer almayacak.

Sekme grupları, özelliğin adından da anlaşılabileceği gibi (ayrıca Panorama olarak bilinir) sekmelerinizi organize etmeniz ve gruplamanız için bir yol sunuyor. Daha sonra gruplar arasında geçiş ve hızlı bir şekilde tüm sekmelerde arama yapabiliyorsunuz.

Firefox mühendislik direktörü Dave Camp yaptığı açıklamada "Sekme Grupları kullanıcıların çok sayıda sekmeyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için bir deneme oldu. Çok az insan bunu kullanmayı seçti, bu yüzden özelliği korumak için gerekli çalışmalar popülerliği ile orantısız olduğu için biz onu emekliye ayırdık" dedi.

Tam temalar (complete themes) olarak adlandırılabilecek diğer özellikle birlikte tarayıcının tüm arayüzü değiştirilebiliyordu. Ancak bu durum tarayıcıya yük bindirerek yavaş çalışabilmesine neden olması gerekçesiyle Mozilla artık Firefox'tan bu desteği de kaldırıyor.

Firefox kullanıcıları için zor ancak daha "hayırlı" bir geçiş dönemi yaklaşıyor. Mozilla'nın "Go Faster" projesinin nihai hedefi Firefox'un performansını arttırmak olarak açıklanıyor. Şirket bu bağlamda hamleler yaparak kullanıcılara daha hızlı ve verimli bir tarayıcı sunmak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları