Mozilla, iOS ve Android'e fena "salladı"

Firefox'un mimarı Mozilla'dan, Android ve iOS için çok sert sözler geldi!

Android ve iOS'a sert sözler!

Google ve Apple'ın mobil işletim sistemlerinin yeterince açık olmayan yapısı, Mozilla'nın suçlamalarına hedef oldu. Firmaya göre iki dev, sahip oldukları üstün konumu kötüye kullanıyor ve yeterince şeffaflık sunmayarak sorumsuzca davranıyor.

The Guardian'ın raporuna göre Mozilla'nın sorumlu teknik başkanı Andreas Gal, mobilin şu anki durumunun kullanıcıların gizliliğinden yana olmadığını ve Firefox OS'un bunu değiştirebileceğini söylüyor. Gal'a göre ne Android, ne de iOS, yeterince saydamlık sunmuyor ve kullanıcının verileriyle ne yaptığını onlara söylemiyor. Android, açık kaynak kodlu yazılım temelli olsa da Google, entegre hizmetlerinin çoğunun kodunu sunmuyor. iOS ise en başından beri kapalı bir platform. Gal, bugün itibariyle "kullanıcıların içinde ne olup bittiğini bilmediği bir telefon ile, içinde ne olup bittiğini bilmediği bir başka telefon arasında seçim yapmak zorunda kaldığını" söylüyor.

Google ve Apple'ın geçmişte gizliliğe yönelik uygulamaları mağazasından kaldırmış olması, Mozilla'ya göre baskın konumlarını kötüye kullanmaları anlamına geliyor. Mozilla'nın umudu, kullanıcıların gelecekte açık kaynak kodlu yazılımları tercih etmeleri.

Okuyucu Yorumları