Mozilla, iPhone'un şartlarına boyun eğiyor!

Bugüne kadar iPhone ve iPad'den uzak duran dev tarayıcı, şimdi iOS'lu cihazlara girmek istiyor!

Sonunda iPhone'a geliyor!

Mozilla'dan gelen bir açıklama, iPhone ve iPad sahiplerinin yakında popüler web tarayıcısı Firefox'u cihazlarında kullanabileceğinin haberini verdi.

Firefox'un başkan yardımcısı Jonathan Nightingale, yaptığı bir konuşmada Firefox'u Apple'ın mobil platformu iOS'a getirmek istediklerini söyledi. Açık kaynak kodlu web tarayıcısı çok popüler de olsa, şu an Apple'ın cihazları için sunulmuyor. Bunun yanında Mozilla, daha önce Firefox'u iOS'a getirmeyeceğini söylemişti.

Mozilla'nın iOS'tan uzak durmasının nedeni, Apple'ın Mozilla'ya kendi web motorunu kullanma iznini vermemesiydi. Ancak Mozilla, Apple'ın kendi JavaScript ve işleme motorlarını kullanmaya sonunda razı gelmiş görünüyor. Firefox yayın yönetmeni Lukas Blakk, Twitter'da paylaştığı bir gönderide "kullanıcılarımız neredeyse, orada olmamız gerekiyor, bu yüzden Firefox'u iOS'a getireceğiz" açıklamasını yaparak tarayıcının" "iCihazlara" geleceğini doğruladı. Bir başka üçüncü parti tarayıcı olan Chrome'un iOS sürümünün de Apple'ın web motorlarından faydalandığı biliniyor.

Firma, artık eskinin aksine bazı şeylerden vazgeçip, daha çok kişiye ulaşmak istiyor. Mozilla'nın yeni stratejisinin arkasında yeni CEO'su Chris Beard'ın olması muhtemel.

Okuyucu Yorumları