MS desteği ile Düzce'ye Bilişim Akademisi

Önemli bir bilgisayar eğitimi projesi kapsamında yeni bir akademi, Düzce'de hizmete açıldı!

MS desteği ile yeni akademi!

Türkiye'deki bilgisayar okuryazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkânları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi birbiri ardına açılan Bilişim Akademilerinin sayısı giderek artıyor. T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye'nin ortaklaşa düzenlediği bu önemli sosyal sorumluluk girişimi çerçevesinde 22'nci Bilişim Akademisi Düzce'de açıldı. Bilgisayar hakkında bilgi sahip olmak isteyen herkese açık olan bu akademi Düzce Belediyesi'nin desteğiyle 'Habitat Ahmet Şengül Bilişim Akademisi' adıyla 28 Eylül 2011 tarihinde hizmete girdi.

Akademinin açılış törenine Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, Microsoft Türkiye Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan, Gençlik Konseyi Başkanı Seda Satılmış ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzce Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, "Umuyorum ki gençlerimiz burada güzel şeyler yapacaklar. Bilişim dünyasına katılarak kendilerine geliştirecekler" dedi.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise akademiye ismi verilen Ahmet Şengül ile yakın çalışma yaptıklarını belirterek, "Ahmet, şerefli, haysiyetli bir yaşam sürdü ve adı bu akademi ile yaşayacak. Tüm gençlerimizin Ahmet gibi şerefli, haysiyetli yaşarak isimlerini ilelebet yaşatmalarını dilerim" diye konuştu.

Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, ilk defa bir akademiye bir kişinin isminin verildiğini ifade ederek, "Gençlerimizin çalışmalarına en çok yerel yönetimler sahip çıkmalı. Çünkü geleceğimizi oluşturmak için elini taşın altına koyan gençlere ihtiyacımız var" dedi.

Microsoft Türkiye Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul ise Habitat Ahmet Şengül Bilişim Akademisinin diğer 21 akademiden daha farklı ve anlamlı olduğunu kaydetti. Ülke genelinde temel 'Bilgisayar Okuryazarlığı Eğitimi' verdiklerini söyleyen Erkul, burada sadece temel eğitim seviyesinde değil biraz daha girişimciliğe yönelik olarak web sitesi ve yazılım geliştirme gibi müfredata ekleme yaptıklarını belirtti. Erkul, Microsoft Türkiye olarak bilişimi girişimcilikte stratejik bir araç olarak gördüklerini ve bu konudaki çalışmalara durmadan devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Habitat Ahmet Şengül Bilişim Akademisi'nde ücretsiz olarak Düzcelilere bilgisayar ve internet eğitimi verilecek. Toplam 12 bilgisayarın yer aldığı akademide uzman eğitmenler görev yapacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları