Müşteri Temsilcileri Her Yazdığınızı Görüyor!

İnternette davranışlarınızın birçok kez izlendiğini biliyorsunuz, ancak burada fena izlendiğinizi muhtemelen bilmiyordunuz!

Her yazdığınızı görüyorlar!

İnternetin korkunç bir yer olduğunun en son kanıtı, çevrimiçi müşteri hizmetlerinden faydalanıyorsanız sizi de rahatsız edecek.

Müşteri Temsilcileri Her Yazdığınızı Görüyor!

Büyük Birader yine iş başında, nedeni ise basit: Web sitelerinde müşteri hizmetleriyle konuştuğunuz küçük sohbet kutucukları, henüz göndermediğiniz mesajları, daha siz yazarken karşı tarafa gösterebiliyor. Yani herhangi bir şey yazıp, vazgeçip, düzelme yapsanız da müşteri temsilcisi, bu yaptıklarınızın hepsini görebiliyor.

Sohbet uygulamalarında mesajlarımızın Enter'a basmadan önce karşıya ulaşmadığını biliyoruz. En azından WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Instagram Direct gibi hizmetlerde durum böyle. Tabi burada Facebook'un durum güncellemesine yazıp sildiğiniz şeyleri incelediğini hatırlatmamız gerekiyor, yani bu durum bir ilk değil (Facebook muhtemelen daha korkunç bir yer).

Hmm Daily editörü Tom Scocca'nın gündeme taşıdığı sorun, tam olarak nasıl mı ortaya çıktı? Scocca, müşteri temsilcisinin bir kupon isteğine bir saniyeden kısa bir sürede yanıt verdiğini fark etti. Bunun üzerine Scocca, küçük bir araştırma yaptı ve yazdıklarınızı karşıya gösteren hizmetleri araştırdı. Bu hizmetler, "işi kolaylaştırmak" adına gizliliğinizi ve güveninizi çiğniyordu.

İşin ilginç yanı, müşteri hizmetleri profesyonellerinin bu tür bir davranışı normal olarak görmesi. Çalışanların bu tür hizmetleri forumlarda açıkça tartıştığını görebiliyorsunuz.

Neyse ki tüm bu sıkıcı durumları savuşturmanın kolay bir yolu var. Müşteri temsilcisinin yazdıklarınızı görmesinden endişe ediyorsanız, Not Defteri'ni veya Wordpad'i açıp, önce buraya yazıp, yazdıklarınızı metin kutusuna yapıştırabilirsiniz. İşiniz birkaç saniye daha uzun sürecek ancak vurdumduymaz firmaların merakını beslememiş olacaksınız.

Okuyucu Yorumları