Myspace hack'ini ciddiye alın; çünkü...

Şimdiye kadarki en büyük hack olmaya aday olan bu olay, bakın sizi neden ilgilendiriyor?

Myspace hack'ini ciddiye alın

Myspace hesabınız varsa ve bu hesabı 11 Haziran 2013'ten önce oluşturduysanız, hesabınızın oturum açma bilgileri internete sızmış olabilir. Time Inc., yaptığı açıklamada bu tarihten önce açılan Myspace hesaplarının kullanıcı isimlerinin, parolalarının ve eposta adreslerinin bir saldırı sonucunda sızdığını açıkladı.

Myspace tam olarak kaç hesabın saldırıdan etkilendiğini açıklamasa da "ücretli hacker arama motoru" LeakedSource.com'a göre 360 milyondan fazla hesap çalındı. Bazı hesaplar ikinci bir parolaya sahip olduğundan, ortaya çıkan parola sayısı aslında 427 milyon. Hack'in boyutları, Myspace hack'ini şimdiye kadarki en büyük hack olaylarından biri yapacak gibi görünüyor. 2012'da Peace'in LinkedIn'e yaptığı saldırıda 117 milyon hesabın detayları internette satışa sunulmuştu.

Peki Myspace ne yapıyor, siz ne yapabilirsiniz?

Myspace, hack'ten etkilenen kullanıcılara uyarı göndermeye başlamış bulunuyor. Hizmeti çok uzun süredir kullanmamış olabilirsiniz, ancak aynı parolayı başka yerlerde kullandıysanız, saldırıyı ciddiye almanız gerekiyor. Bu parolayı kullandığınız tüm çevrimiçi hesaplardaki parolanızı değiştirmeniz şart.

Myspace, 11 Haziran 2013'ten önceki hesaplara ait tüm parolaları ve saldırıya maruz kalan hesapları geçersiz hale getirdiğini söylüyor. Bilgilerinizin çalındıysa hizmeti kullanmayı sürdürebilirsiniz, ancak bir sonraki oturum açışınızda parolanızı sıfırlamanız istenecek.

Hack'in biraz nefes aldıracak yanı, saldırı sırasında herhangi bir finansal detayın sızmamış olması. Myspace, bu tür bilgileri toplayıp depolamadığı için bu tür bir sızıntı gerçekleşmedi.

Okuyucu Yorumları