N1 ile Nokia, küllerinden tekrar mı dirildi?

Telefonları Microsoft'a sattı; kendi markasıyla ilk tabletini tanıttı. Peki Nokia için sırada ne var

Nokia bilmecesi!

Mobil bölümünü Microsoft'un satın aldığı Nokia, yeni tanıttığı Nokia N1 ile sürpriz bir "geri dönüş" yaptı.

Nokia, aslında çok garip bir sene geçirdi. Microsoft'un Windows Phone'un tek güçlü destekçisi Nokia'yı satın almayı düşündüğünü geçen senenin sonunda öğrendik. Nisan'da ise anlaşma tamamlandı ve değişiklikler başladı: Microsoft, yeni Lumia telefonlarındaki Nokia markasını silerek, kendi logosunu yerleştirmeye başlamış bulunuyor. Nokia'nın web sayfası nokia.com'u açtığınızda ise artık Microsoft'a ait olan Lumia telefonları görüyoruz.

Peki dünkü tanıtımı da göz önünde bulundurursak, Nokia'nın eski günlerine dönmesi mümkün olabilir mi? Nokia N1, stok Android'le ve Nokia'nın launcher'ıyla çalışan, çok büyük yenilikler getirmeyen bir tablet. Ancak yine de Nokia için önemli bir ilk adım. Firma, N1 ile dış tedarik yoluyla üretim işine adımını atmış oluyor.

Bu yeni modelde Nokia'yı iki sorun bekliyor: Mobil bölümünü satan firmanın kaynakları oldukça az ve Nokia, piyasadaki OEM'lerden biri olmuş durumda. Nokia N1, diğer Android'li tabletlerden çok farklı şeyler sunmuyor. Daha iyi bir tasarıma sahip olması ise ona bir yere kadar katkıda bulunacaktır. Ancak Nokia'nın bu konuda yapacak çok şeyi, ne yazık ki yok. Son seneler, farklı bir işletim sistemiyle yola çıkmanın felaket getirdiğini ispatlamış durumda.

Dolayısıyla Nokia'nın geliştiricilerin uygulama üretmediği Windows'lu bir tablet yerine Android'li tabletlere yönelmiş olması bizce doğru bir hamle. Firmanın kısa dönemde yapabileceği tek şey ise, tabletini mümkün olduğunca uygun fiyata satmak olacak.

Okuyucu Yorumları