NBA 2K Playgrounds 2 İnceleme

Karmaşık tuş kombinasyonları, sonsuz taktik seçenekleri ve gerçekçi grafikler... Bu oyunda hepsini unutmanız gerekecek.

İnceleme: NBA 2K Playgrounds 2

EA'in bir döneme damgasını vuran, hem konsollarda hem de mobil cihazlarda fırtına gibi esen NBA Jam'ini hatırlıyor musunuz? Bu oyun, basit kontroller, karikatüre benzeyen grafikler, eğlenceli oyun modları ile, karmaşık taktiklerle uğraşmak istemeyenler tarafından zamanında büyük beğeni kazanmıştı.

Ardından geçtiğimiz yıl, NBA Playgrounds geldi. Bu oyun da, her ne kadar büyük bir oyuncu kitlesini kendine bağlamış olmasa da, sadece eğlenmek isteyen, simülasyonlardan sıkılan oyuncular için müthiş bir basketbol oyunuydu.

Ve şimdi, NBA Playgrounds'ın ikincisi ile karşı karşıyayız. Ama bu kez oyunda 2K imzasını görüyoruz. Peki ama 2K, NBA Playgrounds'ı ilk oyuna göre ileriye taşımayı başardı mı?

NBA 2K Playgrounds 2, arcade basketbolu ve bir kart oyunun bir araya getiriyor. Elinizdeki oyuncuların kimler olacağını, açacağınız kart paketleri ile belirliyorsunuz. Tabii ki ilk aşamada yıldız basketbolcuları beklemek biraz hayal oluyor. Ayrıca her oyuncu, başlangıçta 1. seviye oluyor ve siz oynadıkça, bu seviye artıyor.

Para, para, para...

Para, para, para...

NBA 2K Playgrounds 2'nin oyun kontrolleri fazlasıyla basit ve sadece birkaç dakikada alışmanız mümkün. Zaten farklı tuş kombinasyonlarına basmanız, ofansif - defansif taktiklerle uğraşmanız söz konusu değil. Maça çıkın, karikatürize edilmiş sahalarda, karikatürize edilmiş oyuncularınızla top sürün, pas atın ve smaç yapın. Üstelik bu smaçlarınız, normalde göremeyeceğiniz kadar sıra dışı ve "gerçek üstü" olsun.

NBA 2K Playgrounds 2'nin oyun modlarına baktığınızda, heyecan verici bir mod bulamayacaksınız. Klasik bir biçimde, oyunun modları dostluk maçı, üçlük mücadelesi, lig mücadelesi ve çok oyuncu modları. Çok oyuncu modlarında isterseniz arkadaşlarınızla oynayabiliyor; isterseniz rastgele eşleşmelere başvurabiliyorsunuz.

Oyunda ilerledikçe, oyun içerisinde harcayabileceğiniz parayı kazanabiliyorsunuz. Ama bu paralar ile Jordan ya da Curry gibi yıldızları barındıran paketleri almayı düşünüyorsunuz, bunun için çok fazla zaman harcamanız gerek. Tabii ki "yardımınıza" yine oyun içi satın almalar geliyor. Son dönemin fazlasıyla tartışılan "oyun içi satın alma" seçeneği, NBA 2K Playgrounds 2'de de karşımıza çıkıyor. Zaten parasını vererek satın aldığınız bir oyunda, daha iyi oyuncular ya da aksesuarlar için yine para harcamak zorunda olmanız biraz sıkıcı.

Yine de para harcamadan istediklerinize ulaşmanız mümkün. Tabi bunu yapabilmek için fazlasıyla sabır, sayısız maç galibiyeti ve bol miktarda zaman gerekiyor.

Sonuç ve künye

Sonuç ve künye

NBA 2K Playgrounds 2, bir başyapıt değil. Aslına bakarsanız öyle de bir iddiası yok. İstediğiniz kafa yormadan, eğlenceli vakit geçirmekse ve basketbol oyunlarını seviyorsanız, NBA 2K Playgrounds 2'yi mutlaka deneyin. Ama beklentinizi çok da yüksek tutmayın.

Geliştirici: Saber Interactive
Yayıncı: 2K
Tür: Arcade / Spor
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
Web: https://nba.2k.com/playgrounds/

Okuyucu Yorumları