Netflix Amerika'da Yine Fiyatları Yükseltiyor!

Netflix fiyatları Amerika'da yine yükseliyor! Orta ve üst seviye üyelikler için fiyatlar artarken, en hesaplı seçeneğin fiyatı ise...

Netflix fiyatları yükseliyor!

Amerika'daki birçok Netflix kullanıcısı yakında her ay akış için daha fazla ödemek zorunda kalacak.

Video hizmeti, standart ve premium seçenekler için fiyatları yükseltiyor. Yeni üyeler bugünden itibaren arttırılmış fiyatları görecekler, ama zaten üye olanlar 19 Ekim'den itibaren fiyat arttırması bildirimini alacaklar.

Netflix'i iki ayrı cihazda aynı anda izleme olanağı sunan orta seçenek, aylık 9.99 dolardan 10.99 dolara çıkacak. Ultra HD ve dört cihazda aynı anda izleme olanağı sunan üst seçenek ise aylık 11.99 dolardan 13.99 dolara çıkacak. En hesaplı seçenek ise 2010'da ilk çıktığındaki fiyatı koruyarak aylık 7.99 dolarda kalmaya devam edecek.

Netflix en son Ekim 2015'te fiyatları yükseltmişti. Bir Netflix konuşmacısı, son fiyat artışından bu yana Netflix'in "etkileşimli içerik" ve çevrim dışı izleme için film ve dizileri indirme olanağı getirdiğini söylüyor.

Netflix konuşmacısının açıklaması şöyle: "Biz özel TV dizileri ve filmler ekledikçe, Netflix deneyimini geliştirecek yeni özellikler getirdikçe, ara sıra fiyatlar bunlara göre ayarlanıyor."

Üyelerin ödeyeceği ekstra dolarlar, Netflix'in çok daha pahalı orijinal içerik planlarına yardım edecek. Netflix'in baş içerik görevlisi Ted Sarandos, yakın zamanda Variety'e firmanın önümüzdeki sene orijinal dizilere 7 milyar dolar yatırmayı planladığını söyledi.

Fiyat arttırmalarının Türkiye'deki Netflix üyelerini etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili ise şu an için elimize bir bilgi ulaşmadı.

Okuyucu Yorumları