Netflix, Artık Root'lu Telefonlara Yok!

Ücretli akış hizmeti Netflix, root'lu telefon ve tablet sahiplerini çok üzecek bu adımı attığını doğruladı!

Netflix'ten root'lu cihazlara şok!

Netflix uygulamasını root'lu Android cihazınıza indiremiyorsanız, yalnız değilsiniz. Netflix, "Google sertifikalı olmayan veya modifiye edilmiş" cihazlarda Google Play'de görünmediğini doğruladı.

Bir Netflix yetkilisinin Android Police'e yaptığı açıklamaya göre bunun nedeni, kopya korumasını güçlendirmek. Netflix uygulamasının 5.0 sürümü, korsancılığa engel olmak için Google'ın Widevine dijital hak yönetimini kullanıyor. Bu ise modifiye edilmiş cihazların uyumsuz hale gelmesi anlamına geliyor.

Netflix'te dizileri artık indirmenize izin verildiği için korsancılık endişeleri eskisinden daha fazla. Teoride indirdiğiniz bir Netflix videosunun kopya korumasını kaldırmak, akış olarak izlediğiniz bir videonun kopya korumasını çözmekten daha kolay. Root'lu bir sisteme sahipseniz, işletim sistemi üzerindeki denetiminiz daha fazla olduğundan, DRM'i (dijital hak yönetimi) kurcalama olanaklarınız da normalden fazla.

Ancak bu önlem çoğu kullanıcıyı durdurmayacak gibi görünüyor. Üstelik bu hamle, Netflix'in iyi niyetli kullanıcıları kaybetmesine de neden olabilir. Android Police, uygulamayı APK dosyası üzerinden yükleyip çalıştırmanın hala mümkün olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları