Netflix çok fazla kötü film yaptığını kabul etti, artık daha az film yayınlayacağını açıkladı

Netflix, kalitesiz içerikler ürettiğini kabul ederek orijinal film üretimini azaltma kararı aldı. Bu karar, yılda sadece 25 ila 30 adet orijinal film yayınlamayı da içeriyor.

Netflix, çok fazla kötü film yaptığını açıkça kabul etti

Artık Netflix'te yayınlanan yeni içeriklerin hızına yetişmek mümkün değil. Ama ne yazık ki bunların çoğu kalitesiz ve izleyicilerden kötü yorumlar alan yapımlar. Netflix de bunu fark etmiş olacak ki, kötü film yaptığını kabul etti ve açıklamasına göre bundan sonra daha az orijinal film yapmayı planlıyor.

Variety'nin haberine göre, Netflix'in film bölümü şefi Scott Stuber, dünyanın en iyi yayın hizmetinin eleştirel veya ticari olarak beğenilmeyen çok sayıda birinci parti film ürettiğini doğruladı.

Şirketin daha önceki seri film üretme politikasını savunan Stuber, Netflix'in gezegendeki en büyük stüdyolarla rekabet edebilmek için hacme ihtiyacı olduğunu öne sürdü. Bu amaçla, ilk iş modelinde yayın devi her hafta bir yeni orijinal film yayınlamak gibi iddialı bir hedef belirlemişti. Ancak bunun sonucunda, Roma gibi her Oscar kazanan filme karşın The Kissing Booth gibi tamamen başarısız filmler ortaya çıktı.

Neyse ki Netflix yaptığı hatayı geç de olsa anladı ve önümüzdeki birkaç yıl içinde film üretimini azaltmayı planlıyor. Nitekim Stuber, Variety'ye yaptığı açıklamada, akış devinin üretimi neredeyse yarı yarıya azaltacağını ve bundan böyle Netflix'te yılda yalnızca 25 ila 30 yeni filmin gösterime gireceğini söyledi.

Netflix'in nitelikten çok nicelik yaklaşımının zararlı olduğunu fark etmesinin zamanı çoktan gelmişti. Söylemesi kolay olsa da filmler çok pahalıya mal oluyor. Netflix'in ve Disney Plus, Max ve Prime Video gibi rakiplerinin tasarruf etmeye çalıştığı bir dönemde, film üstüne film çekmek tamamen zaman ve kaynak israfı.

Elbette bu, Netflix'in sürekli olarak kötü filmler üreten bir seri yapımcı olduğu anlamına gelmiyor. Aslında, son birkaç yılın en beğenilen filmlerinden bazıları yalnızca bu platformda gösterime girdi. His House, Ma Rainey's Black Bottom, Roma, The Irishman, They Cloned Tyrone, The Power of the Dog, Nimona, Hustle, Glass Onion: A Knives Out Mystery... Liste uzayıp gidiyor.

Yine de çok sayıda pahalıya mal olan başarısızlıklar dikkat çekici. Gal Gadot'nun Heart of Stone'u Ağustos ayında gösterime girdiğinde herkes tarafından yerden yere vuruldu.

Emily Blunt ve Chris Evans'ın başrollerini paylaştığı ve Wolf of Wall Street'e benzeyen suç gerilimi Pain Hustlers ise Ekim sonunda eleştirmenler tarafından aynı şekilde yerden yere vuruldu. Reptile, Old Dads ve We Have a Ghost gibi büyük isimlerin rol aldığı diğer filmleri de ekleyince Netflix'in 2023 hit oranı stüdyonun istediği kadar iyi olmadı.