Netflix Dizisi Mezarlık'ta Yer Alan Bitcoin Göndermesi Dikkat Çekti

Netflix'in yeni dizisi Mezarlık'ta yer alan bir sahnede “Herkes Bir Gün Zengin Olacak” yazısınındaki Bitcoin göndermesi dikkat çekti.

Netflix Dizisi Mezarlık'ta Yer Alan Bitcoin Göndermesi Dikkat Çekti

Kripto para sektörü Bitcoin'in 2008'de hayatımıza girmesinden bu yana hızla gelişmeye ve çok daha geniş kesimlerce bilinirliğini artırmaya devam etti. Özellikle Bitcoin ve kripto paralar, belgeseller, filmler ve reklamlarda sık sık yer alırken, son olarak dizilerin içerisinde de kendisine yer buldu.

Netflix'in yeni dizisi Mezarlık'ta yer alan bir sahne, kripto meraklılarının dikkatinden kaçmadı. Kadın cinayetlerine odaklanan bir ekibi yöneten Komiser Önem’in hikayesini izlediğimiz dizide Bitcoin detayı ilgi çekti. Bir sahnede, duvarda "Herkes Birgün zengin olacak" yazısı göze çarpıyordu. Yazıda yer alan B harfi ise Bitcoin'in işareti ile yazışmıştı.

Hem Bitcoin'in bu tarz interaktif konularda yer alması, hem de kullanıcıların bu tarz detayları hızla fark edebilmesi, kriptonun hayatımıza girdiğinin basit örnek olarak gösterilebilir. Özellikle son dönemde kripto odaklı şirketlerin yatırımlarını daha geniş sektörlere aktarması, kriptonun çok daha geniş kitlelerce fark edilmesine olanak sağladı. Spor sektörü ise bu konuda en öne çıkan konular arasında.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.